Nyheter

Seger mot Degerfors

Nyheter • Publicerad 29 juni 2008

Då var höstsäsongen igång och vi startade som vi slutade våren: med en storseger. Vi var ett gäng som tog plats på Skansen för att kolla in cupmatchen mot Degerfors, men vi var inte riktigt säkra på vilken omgång det var, efter att ha frågat grannen fann vi ut att det var åttondelen. Så nu är vi alltså i kvarten, åtta lag kvar i Sverige. Trevligt.

6-1 blev det. Men det började trevande, DIF rullade boll bra på mitten, gjorde 1-0 på vår egen medicin kontring och skapade ett par riktigt heta chanser efter det. Men så började de våra att leverera. Och stor del i det hade den ruggigt kvicke Abiola och den briljante Rasmus, vi gick till halvtid med 2-1, något som måste ha varit nedslående för DIF som hade gjort det bra i 40 minuter.

I andra fortsatte vi att ösa och det rann på, många höjde sig och vi bjöds på ett par riktigt fina mål. Målskyttar idag: Ingelsten 2, Rasmus, Abiola, Viktor och Daniel.

Som sagt, kul att se Abiola och Rasmus idag. Det är nåt med Abiolas steg, som han flyter fram över mattan och får motståndarna att se parkerade ut. Och Rasmus visade ett par gånger vad han är kapabel till. Och jag blev imponerad av Nyström en gång i andra halvlek då han rutinerat vann en nickduell på en defensiv hörna. Där har vi ett ämne.

Annars har Tabbu fortsatt att utforska sina smaklökar. Imorse satt frun på trappan och beundrade mig när Tabbu kom frustande, hostande och brunvit runt munnen. Hon hämtade frun, gick bort och pekade på den stora nylagda fågelblaskan som hon dragit nappen i. Fasiken vet om det inte är hennes nyfunna kärlek till vaniljglass som ligger bakom det här, den som får henna att stå och yla vid frysen dagarna i ända som en marskåt katt. Så nu kan hon lägga fågelbajs till listan, ihop med bl.a. hundspya och toalettborste. Det är väl avmaskning som gäller nu kan tänkas./tobbe

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.