Annons
Nyheter

Samkväm

Nyheter • Publicerad 24 november 2008

Vickan bjöd på en härlig avskedsföreställning igår. Först femkamp på kansliet, sen blodig biff på Harrys och samkväm. Och mellanbror var generös denna afton, han öppnade kranen för fullt likt då jag hämtade hem oljepengarna i väster och då jag bjöd FF-Bjurling och Mackan Björklund på burgare och en pilsner på Dubliner i Göteborg. Ja, ska det bjudas på proffsmiddag så ska det va rejält.

God stämning, sista-kvällen-med-gängetkänsla och alla var där förutom Sorin, Thailandresenären Larsson och Sexhundratusenkronorsmannen som till Nyströms förtret snott med sig bucklan till raggaren Simon Sjöfors bröllop i Älmhult.

Annons

Vid middagen kom en styrelsemedlem fram och gratulerade, höjde glaset, "första rundan på mig" och genast beställdes champagne med det ena och andra in i rask takt. Antagligen visste han inte vilka bonnlurkar han hade att göra med.

Sen var det dags för bowlingmatchen. Bagarn, Jocke, Augustsson och jag drabbade samman i en välspelad och rafflande historia där Jocke hade fördel av sin brist på teknik och frånvaro av känsla vilket gjorde att han automatiserade en trist rakryggad sving över 20 kast. Irriterande, med det räckte till seger och imponerande 130 poäng. Men det var inte segern vi spelade om, det hade med sistaplatsen att göra. För den var dyr. Augustsson var som jag trott inte mycket att skryta över, dock gav hel del tur andraplatsen. Så då var det jag och Bagarn kvar. Han likt mig spelade mycket på känsla och inlevelse, jag hade honom i brygga men men så kom de yttre faktorerna in och förstörde. Vad är det egentligen för fel på banorna där nere i källaren? De lutar ju åt alla håll dit man inte siktar och det gynnade i alla fall inte mig och mina precisionskast. Jag fick ändå ihop respektabla 105 poäng, ett ynka efter Bagarn.

Idag var det grillning med gänget som ska med till Kanarieöarna. Det är ett gäng bilförsäljare, några andra halvfigurer och en skallig bollspelare.

Och så läste jag att det ska byggas en stor arena i Färjestaden med plats för 4500 sittande. Det kan ju behövas för hockeyn på Öland. Då kanske alternativsporten fotboll också kan få sin hall eller sitt konstgräs så småningom. /tobbe

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons