Annons
Nyheter

Regisserat

Nyheter • Publicerad 3 november 2008

Innan matchen hade FF-ledningen tänkt till och skaffat blommor till våra hjältar som gjorde sina sista framträdanden på Skansen idag, nämligen Viktor, Sorin och Bagarn. Bagarn som nog själv inte visste om det, att han gjorde sin sista match hemma och det måste vara upplyftande att få höra att du gjort ditt när du ligger i förhandling...

Men ändå, vilken timing Viktor. Ikväll var det regisserat. I hans sista match på Skansen, en guldmatch med hela fotbollsveriges fotbollsexpertis på läktaren, välfyllda läktare och en hel hemby skrålandes trycker han dit fyra bollar och tar oss ett stort steg närmare guldet. Eller till guldet som jag kläckte ur mig till nån journalist men så här i efterhand ändå ångrar en aning. För det är ju så mycket roligare att inte gå händelserna i förväg och ta firandet när det väl är klart. Varför börja snylta på vår segerfest redan nu? Viktor ja, nu börjar han även bli känd i Norge. Och efteråt behövde han ett eget omklädningsrum för att ta hand om journalisterna.

Annons

Norrköping började ungefär som vi trott, smånätt spel, inte vägvinnande och mycket tilltro till Amunekes individuella skicklighet. Och vi trummade på, det var fart i benen och det fanns en uppsjö alternativ att sätta bollen på spelare i fart, det som symboliserar när vi är i form och är på hugget. Men IFK höll tätt trots vår anstormning från första minuten. Det kändes aldrig oroligt men så funderade man att det i sig kanske var orosmomentet, att känslan av att "det ordnar sig" skulle infinna sig, vi skulle slå oss till ro och till slut bli stressade. Nu tror jag aldrig det blivit så idag, men vi får ändå skicka ett varmt tack till det taktiska geniet Magro för hans briljanta minut där i första halvlek, två gula och et rött och slakten var igång.

Det började ju med den utmärkta illern Nyströms delikata utsida, fantastisk precision i den och minsann ingen engångshändelse om nu nån tror det, jag har sett slika smörpassningar minst två gånger på träning. Och denna gången var den till Rasmus som iskallt chippade in det förlösande 1-0. Sen fortsatte showen, där ju Vickan var inblandad i en del. Men ändå, det var  ju en alldeles fantastisk laginsats: Wastå slängde sig nån gång, backlinjen var bra där Lindberg stack på sina tjurrusningar mot slutet, Nouri sprang som upp och ner som om han hade ett gummiband i shortsen och hade nån sparkat ner honom hade han förmodligen fortsatt springa liggande och Sorin var mer än lite sugen på att måla i hans sista föreställning. Mitten ägde totalt, stängde bakåt och var överallt framåt och David och Abi skötte sitt helt ok.

Vinst med 6-0 i en match där varje mål är guld värt. Det finns inga hinder för det här laget ty för det är det för bra. Till skillnad från IFK Norrköping. Vilket är en skam för IFK hör hemma i allsvenskan.

Efter matchen snackade jag med min förra rumskompis Blomman och han var sig lik med ett glatt humör, snusen på plats, något pillemariskt i blicken och som vanligt med en procenträknande ekvation i skallen. Denna gång gällande i vilken klubb han nästa år kunde få mest flis så att han kunde finansiera sina nya fönsterköp till huset där hemma i Lindö, Norrköping. Kanske stannar han i Peking, kanske inte. /tobbe

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons