Annons
Nyheter

Nyyyyro klappklappklapp

Nyheter • Publicerad 3 november 2007

Jaha, det blev inget Royal League i år alltså. Dock eventuellt i februari/mars nästa år. Vad tycker man om det då? Nedrans att det inte blev nu när vi ändå är igång och tränar samtidigt som Skansen är i kanonskick. Men samtidigt är det bra att hoppet lever, att RL inte läggs ner. Om det nu blir ett uppehåll säsongen 07/08 så kan vi bara glömma att turneringen startar om igen nästa höst, då läggs den definitivt i malpåsen och glöms bort för alltid. Nä, den behövs. Om inte för att driva på arenafrågan, så att vi här i Sverige skärper till oss och kan spela fotboll även när allsvenskan inte är aktuell. Men det lär vi ju inte kunna göra på Fredriksskans den här våren så det lär väl bli att bussa till Örebro eller Borås för våran del. Mindre sexigt...

Ikväll följde jag med en kompis på hockey i Victoriahallen för att skåda matchen Nyyyro-Leksand. För första gången på bra många år satte min fot i en hockeyhall och den här gången gick den till Leksand-klacken, dock bara för att göra Mats Wedin nöjd. Sådär, nu är han än nöjdare. Iklädd blåvit Moldejacka intog jag första raden, fast jag hade en röd KFFjacka runt midjan för att snabbt kunna skifta lag om så behövdes. Spelet var väl sådär, Nybro hängde hyfsat med i första men sen var det farwell, LIF vann med 4-0. De gånger Nyyyro kom till skott fick de ju för fasen inte upp pucken från isen, de verkade ha respekt för att scora på NHL-legenden Belfour. Det är ändå ett fint kneg att vara keeper, stå där i sin bur och motta några puffar då och då och dricka vatten. Belfour är ju 42 och still going strong, målvakteri kan väl knappast slita så värst va? Se på Wastå, han står där på sin linje och småröker i 90 minuter. Inte undra på att de kan hålla på så länge. Leksand hade en imponerande klack. Inte en själ från Dalarna men ändå en stor skara, säger väl en del om klubbens popularitet. En fin arsenal med ramsor och sånger besitter de också. På andra sidan satt MålvaktsZlatan med Eklund och Ingelsten. Zlatan är ju ett Nyyrofans, hur konstigt det än låter.

Imorgon är det den stora kvällen K, ÖBs idrottsgala på Strand. Ska bli intressant./tobbe

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons