Nyheter

Lördagskväll

Nyheter • Publicerad 16 december 2007

Kollade lite på Smålandspostens hemsida och såg att väderstrecket är intresserade av tre av våra fint uppfostrade fotbollsgrabbar: världsmästaren i 3 mot 3 Henke Nilsson, virtuosen Fredde Fågel Petersson och surerjuggen Amar med det konstiga efternamnet Drndo (uttala det, ungefär som den tjeckoslovakiske skidåkaren Vlk en gång). Henke har gjort bra ifrån sig på träningarna och även på testmatchen som spelades i fredags. Om nu Öster värvar trion så är Superettan ett snäpp närmare.

Var ute och sprang en sväng, från förorten till simhallen, när jag kom på tanken att tävla mot Tobbe Carlsson anno 1990, helt enkelt kolla vem som höll bäst tempo. Anno 1990 sprang, var med nu, 30 steg över 16 korta linjer i vägrenen. Konstigt, men då visste jag att jag höll bra och jämn hastighet (testa själva när ni är ute och bränner ert julfläsk). Tobbe 2007 öppnade starkt, höll jämna steg med 1990, trippande på tå den första kilometern, men sen... De spänstiga gasellhoppen försvann, de återfanns bara då det var dags att passera fotgängarna men till slut inte ens då. 2007 blev en gammal man, 1990 försvann i horisonten. Ledbruten gick jag in i simhallen, la mig i lilla bassängen, stönade och tog en kaffe. Men va fan, låt ungtupparna springa av sig, precis som på vinterträningarna. Sen kommer vi oldboys.

Imorrn ska jag kolla på Nyström som gästar Canal+ och deras Supersöndag. Och det är det verkligen: Liverpool-ManU och Arsenal-Chelsea. Sen ska jag spöa Min Polare Per och FFBjurling i squasch

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.