Annons
Nyheter

Ispeudd

Nyheter • Publicerad 5 november 2008

Idag tyckte jag det var dags att ta ledigt från alla fotoblixtar, jagande journalister, folk som snackar om min gigantiska bonus och tog istället med mig FF-Bjurling på en fisketur till Ispeudd vid Isgärde på Öland.

Efter träningen stod han och väntade vid konstgräset och kanske mindes han alla härliga konditionspass där ute då det begav sig, då konstgräset var av första generationen och som en filtmatta, då en glidtackling var förenat med livsfara. Och det hela slutade ju faktiskt med att det spelades en landslagslandhockeymatch där ute, så illa var det. I alla fall, vi hoppade in i bilen, morsade på Nyberg som högaktade FF-Bjurlings lungor och gnuggade händerna var gång det var Beep-tast på G, gasade bort till kansliet och snodde en kaffetermos (som antagligen lär bli min i framtiden) och åkte förväntansfulla över till den förlovade ön. Öland visade sig från sin bästa sida, det var vilt, vackert och romantiskt, tunga moln hängde över oss, vågorna slog in och friska vindar fyllde våra näsor och gamla gnetlungor med fräsch sälta. Det var verkligen höst.

Annons

FF-Bjurling började direkt fördela ut sina femmeterskast i en solfjäderformation, själv lutade jag mig tillbaka ett ögonblick och njöt av stunden. Och då dyker de upp. Paparazzin. De lyckas med att att fånga oss där i strandkanten, med FF-Bjurling i full färd med att tråckla med ett av alla otaliga bottennapp och jag med kepsen som vittnar om min fiskekollegas fantastiskt dåliga precision. FF-Bjurling frös till för en stund, satt sen iväg efter kräken och ingen slår ju den på löpning. Så utanför Nannes uppe vid Algutsrum kom han ifatt och gjorde processen kort, joggade sen tillbaka och fortsatte sprida ut sina odugliga kast.

Schassen fick förstås inte mycket mer än sina bottennapp och några lyckoträffar i skallen på mig, själv lurade och landade jag ett par fina öringar men som med brudar tillämpade jag metoden "catch-and-release". Tobbe is my name, ragging is my game.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons