Annons
Nyheter

Inför Östersund

Nyheter • Publicerad 1 maj 2008

Igår var det så dags för träning igen, den första på ett tag. Har ju varit rätt illa däran, har vaknat kallsvettig  och med värk i lederna. Men jag har bitit ihop, segat mig ur sängen och tagit hand om familjen. Som den familjeman jag är. Med 36,7 i temp. Det är så att man blir besviken.

Och träningen tog lite av en ny riktning idag, nu frestar vi på en aning så får vi se hur skadan reagerar. Och ännu känns det väl bra, bara det att jag är ännu sjukare idag än jag varit förrut. Man är för tunn nu för tiden, en bekväm jävel.

Annons

Annnars verkar det som om Larssons och Eklunds skador läker fint, de ser alerta ut. Larsson tog till och med en löprunda runt Ängö, något som höll på att kosta honom ett lungödem. Han fick lugnt och fint sitta och ta igen sig inne hos Kjell, konstigt vad ett par veckors uppehåll kan göra med kroppen. Även Arthur satt där inne, men det är en riktigt franskbröd. Den kan ta det väldigt soft och Kjelle spände sina allra svartaste ögon i honom. Och

då tog det fart minsann.

Idag är det dags för Östersund borta i cupen. De huserar i div. 1 Norra, har börjat med torsk borta mot Umeå FC (3-0) och kryss hemma mot Syrianska (0-0) inför 2000 på Jämtkraft Arena (se bilden nedanför). Tydligen har de lyckats få till en ny arena där uppe, den invigdes 2007, har konstigt gräs och plats för 5000 sittande. Klart de ska ha det när de spelar i ettan, det är ju bara vi som inte har så mycket folk på matcherna. Mer då? Jo en gammal bekanting till mig och KFF är tränare för laget, nämligen Kalle Björklund. Karln har varit runt kan man lugnt säga. Innan FF var det Öster och Brann, sen Örgryte i det för många kalmariter stora sveket. Han lämnade oss för konkurrenten Örgryte trots att han hade kontrakt, men han hade option på att bryta det om han ville. Och det gjorde han, inget fel i det. Efter Örgryte var det väl Elfsborg, sen Jonsered ett tag. Sen tog han och Gunder Bengtsson mig till Molde, därefter fann man honom i Landskrona. För två år sedan stötte vi på honom när vi mötte Värnamo i cupen, och nu är han alltså i Östersund där han även ansvarar för fotbollsgymnasiet. Huamej, hans fru måste vara nåt i hästväg! Och jag gillar honom, han är en förbannat bra TRÄNARE, dvs träningarna är roliga och fartfyllda. Nog om det. /tobbe

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons