Nyheter

Grillat

Nyheter • Publicerad 30 april 2008

Tisdagskväll och Nyström vill bjuda på grillat. Trevligt initiativ och hela familjen förflyttar sig utåt mot de fina kvarteren på Boholmarna. Då kommer plötsligt maten och kör om oss. Nyström är en obotlig tidsoptimist, endast slagen av mig själv. Frun ska på symöte, Den vilande nålen, med några andra lögnerskor och har bråttom vilket resulterar att hon tar över grillningen från Nyström som inte har tid att sköta sitt jobb när hans fingrar spelar över mobilens tangentbord. Om ni tror att fotboll, blogga, skriva krönikor, hålla hov eller googla sig själv är hans favoritsysselsättning så är ni väldigt fel ute. Det är att smsa.

Och själv var jag insjunken i en turistguide över Kalmar läns sevärdheter, är förskräckligt förtjust i just den typen av broschyrer och varje gång vi bor på hotell roffar jag alltid åt mig en hög med informationsguider.

Men du milde va gott det var, han hade köpt allt man kan önska sig och vi högg in. Vi satt i kvällssolen och njöt av god mat och ett perfekt vin, lyssnade på musik och påminde oss själva om hur bra vi har det. Och när vi förklarade för våra små älsklingar att det är det här de ska komma ihåg när de blir stora, om hur bra de har det nu så glodde Tuva och Fellan med stora ögon på oss och pekade på mera glass. Och Tabbu efter mera lamm. Det är ju så det är, det är deras verklighet. /tobbe

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.