Annons
Nyheter

Galatider

Nyheter • Publicerad 16 november 2008

Igår anordnades Ölands Idrottsgala för andra året i rad på Strand i Borgholm. ÖB, Ölands Idrottskrets, sponsorer, publik och deltagare såg till att det åter blev en härlig kväll, snyggt dirigerad fram till småtimmarna av Fredrik Berling. Berling ja, så heter han även om bloggkollegor lite nonchalant nämner honom vid ett annat namn... Galan, det är underbart att Öland har sin egen gala. Här firas det lilla som höjs upp till det stora och det är ju helt underbart att se tjongare från div.11 stå i rampljuset och när David Larsson, keeper i IFK Borgholm som kom sist i fyran, får hämta hem bucklan för årets kvarnligavinnare så myser man lite extra. Men självklart har galan också en viktig funktion, inte bara förnöja mig, utövare, kanske främst de unga och lovande, ser att deras träning ger resultat och att de uppmärksammas och uppskattas sporrar till vidare satsningar. Dessutom får de också en liten hjälp på vägen i form av en slant.

Nyström, Viktor och jag var prisutdelare från FF. Nyström delade ut Årets Idrottspersonlighet (som tydligen var Peter Boström och inte han själv), Vickan hade äran att dela ut det sista och största priset Årets Idrottsprestation (Johans Svensson). Häftigt kan tyckas men det hade jag redan tackat nej till då tjejerna på ön för andra året i rad krävde att jag skulle dela ut priset till Årets kvinnliga fotbollsspelare. Och jag fick äran att krama Marie Erlandsson, eller om det nu var tvärtom.

Annons

Vickan hade med sig Lennarts från Kalmartravet därifrån han kom i all hast. Det viskades, tisslades och tasslades en hel del från runda baren när kvällen var ung. Då den var gammal var det andra toner och det krälades, skrålades och skålades i kapp efter den.

Det var underbart att se chefen Lovén stå som ett fån och panelhöna där uppe på scen gång efter gång och aldrig bli tillfrågad. Kvällens höjdare.

Jag fick en värvningsförfrågan från BK Fåken. För de som inte vet var jag en hejare på badminton, bland de mest lovande på Öland. Vem som helst: utmana mig och jag spöar dig alla dar i veckan!

Kul att träffa alla er gamla kompisar, tränare, motståndare som fått spö och övriga som såg till att det blev en fin kväll. Hela kvällen andades positiv, trevlig anda.

Bra av Nyström och Viktor att ta sig tid i deras tighta schema, sätta sig i bilen och lägga en lördagskväll i Borgholm. Fast jag vet att de tyckte det var trevligt.

Snackade mycket angående temat "FF och ölänningar". Det börjar bli glest med oss nu där inne på Skansen och nu är det fan tid att det smälls upp en konstgräsplan på ön. Som vi vet är våra knoddar idag ett gäng bortskämda snorungar som vill ha det bekvämt och torrt om fötterna. Då får vi väl ge dom det då, så att FF börjar förses med profiler som mig själv igen. Så vitt jag vet är det samma grus kidsen trampar som jag själv gjorde sulfinter på på Tallhöjden tidigt 80-tal. Casha upp kommunen! Det ligger i ert intresse.

Sen var det här med Tusses kemtvätt. Det har ju varit en hektisk vecka, det har firats och spillts. Så min och Nystöms kostym var på kemtvätten, vi glömde givetvis att hämta ut den, skit vad göra och jag (Nyström lutade som vanligt sig tillbaka handlingsförlamad) fick tag på en sköning på Måla, grannbutiken, som gjorde inbrott och fixade fram kläderna. Tusses Martin Gustavsson (Mörbyraggare och ex FFare) som var på galan, var mer än nöjd över att vi valt Tusses och han sket fullständigt i inbrottet, bara vi drog iväg en blogg om det. Och om så fallet lovade han FF gratis kemtvätt livet ut. Så här är den. Och om du dragit en sup för mycket skiter jag fullständigt i. Nu ska jag på kalling/strumpjakt.

Imorrn är det Fotbollsgalan, lillebror uppe i Stockholm. /tobbe

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons