Nyheter

Fotbollsgala

Nyheter • Publicerad 13 november 2007

Tillbaka i gruvan efter två härliga dagar i Hufvudstaden. Jag och Bagarn tog det väldigt tidiga morgonflyget till Stockholm igår för att först hinna med en runda magnetröntgen på Sankt Görans sjukhus, ni förstår att gubbarna börjat bli gamla. Mer oroväckande var att vi också fick nyförvärvet Abiola med oss för en fotosejour (han är för ung för sånt), dock inget allvarligt utan bara en öm muskel. Han mötte upp i Stockholm där han var på en träff för de bästa div.2-spelarna i år, där förövrigt även den gamle KFF-keepern Ambjörn Lennartsson (nu i Myresjö) deltog. Efter min helkroppsbild drog vi vidare till hotellet där vi mötte upp resten av truppen + ledare och tjejer. Sen var det dags för Fotbollsgalan i Hovet. Vi spelare och några andra KFFare satt på lysande platser längst framm vid scenen, medan övriga (fotbollförbundet är väldigt restriktiva med biljetterna), inklusive min fru, fick sitta på läktaren, käka popcorn, dricka folkpilsner och titta på när vi vältrade oss. Glamour i balklänning på hög nivå älskling!

Sittningen varade i många timmar men det var aldrig långtråkigt, där fanns många artister både på scen, och nedanför... Och blev man trött på att glo på grabbarna i IFK så gick det bra att titta på kvällens värdinna Almenäs som bjöd på kortkort kjol och långlånga ben.

Kvällen stjärna var ju Zlatan, den från Öland då, som var helt vild med sin kamera. Han fotade fan ta mig alla kändisarna där uppe, tom mig den dåren. Men det kungligaste var när han i en reklampaus stegade fram till landslagets bord och började snacka bosniska med StorZlatan, som nöjt sken upp och fotades av LillZlatans heta kamera. Dessutom fick han några välbehövliga stiltips från från den klädintresserade jätten från modets Milano. Som när en far läxar upp sin son ungefär.

I reklampauserna smög Brolin omkring och delade ut biljetter till hans Undici, Bagarn förstod inte sin storhet då han tillsträcktes 25 stycken. Så efter galan drog vi vidare till hans plejs. Och herrregud vad min fru blev glad att hon följde med: där flockades kändisarna så tätt att Nyström var okänd! Huvudet gick som en helikopterpropeller på henne och jag fick snurra tillbaka det gång på gång. Hon tog inte en droppe under vistelsen för att kvivskarpt kunna memorera varje liten kändis och händelse och sedan kunna återberätta allt och impa på en storasyrra som skrikandes kommer slita sitt hår i sotishet. Där finns mycket snask att berätta men vi kändisar håller varandra om ryggen, det som hände där stannar där!

Idag blev det en sightseeing-tur i Gamla Stan innan vi satte oss i bussen för hemfärd till Kalmar. Tog bara 7 timmar ungefär, vintern har ju tagit ett grepp om Svea nu./tobbe

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.