Nyheter

Försvarsnick

Nyheter • Publicerad 21 januari 2008

Måndag morgon och jag pressade moppen för att stämpla in klockan 09.30 men jag måste erkänna att jag anlände Fredriksskans ett par minuter över halv. I omklädningsrummet var det misstänkt tomt, där satt bara de erkännt träningssugna Eklund, Larsson och sen några juniorer som inte vågar annat än att ta till bred marginal. Och Wastå. Då förstod jag att något var galet, tittade på schemat som visade jag och Wastå var 25 minuter tidiga. Och Eklund och Larsson som vanligt bara i tid. Måndagmorgon, tidigt fotbollpass och Nyberg för oss försvarare. Då ställs det extra krav på koncentrationen för attt komma levande ur stålbadet. Vi började med enkla övningar som volley till varandra. Men slika övningar blir aldrig enkla när det är vi där bak som smeka lädret, i vinden flög bollarna överallt utom till varandra och Nyberg gick över till det vi behärskar bättre: nickar. Försvarsnickar. För er som inte vet vad det är så går det till såhär: en står och tjongar iväg långa bolljävlar som du som nicka undan så långt det går. Sådär kul efter 137 fontanellnickar så att du ser stjärnor. Hur fasen ska jag få ett jobb sen?

Eftermiddagsträningen bestod av formationsspel. Dagens glädjeämne var utan tvekan Abiola som visade upp ett stort spel. Ute på sin högerkant visade han prov på teknik, snabbhet och slughet. Det fina är att han kan variera sig, pulsera, spela på ett tillslag för att nästa gång utmana och komma till avslut. Vet inte hur många avslut han kom till idag, många var de, fast där fanns det däremot en hel del att hämta.

Efter att jag läst Barrans fantastiska huvudrubrik, den att Viktor kapade år sig en USA-stjärnas tröja, förstår jag att mellanbrodern är på väg hem igen. Och det ska faktiskt bli skönt, det känns liksom att det fattas några när både Nyström och Viktor är borta. Vi är inte riktigt "hela". Alla med pondus behövs nu när vi gnuggar i mörkaste januari. /tobbe

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.