Nyheter

Första anhalt Malmö

Nyheter • Publicerad 18 februari 2008

Jag och Nyström äntrade en överfull buss. Vår La Mangaresa har blivit masshysterik: journalister trängs med oss i bussen och rätt som det är får du ett kameraobjektiv uppstoppat under näsan, ledare springer omkring och skriker om att vi måste kolla passen och räknar in oss alla små barn. Och små barn har vi faktiskt med oss för i sätena mitt emot sitter två niondeklassare, Hampus Bohman, ny från Myresjö och andretränaren Kents son, och Mattias Johansson från Hallby i Jönköping. Den senare ska tydligen börja fotbollgymnasiet i Kalmar i höst och ska med till Spanien för att växa till sig lite i värmen. Fasiken också, förra året beklagade man sig över alla ouppfostrade, kaxiga 80-talister som försökte göra anspråk på mitt säte och nu får man ett gäng 90-talister som tränger sig på. Vad blir det nästaår? Fast de har inte sagt ett knyst än och verkar vara fina pojkar, kanske är det den generationen vi får hoppas på när det är dags att pynta vår pension. Kontrast: framför sitter Bagarn, 37. Vidare, i hysterin, tar det inte lång tid innan alla sliter fram sina senaste inköp från elektronikvärlden och det blir huggsexa om de få uttag som finns i bussen. Nuförtiden håller man käft och glor på DVD-film. Tacka vet jag förr, då runt lägerelden och berättartraditionen var stark. Och så sitter jag själv här och knappar på datorn.

Som ni ser på bilden är vi visst oumbärgliga för kvällstidningarna i år också. Sportbladet smackar upp oss på förstasidan och beklagar sig över att det inte blir en La Mangafilm 2. Kan det visst bli säger jag i texten. Upps, mer än vad jag själv visste men det ska bli kul att få filma lite igen. I år ska ni jävlar få se på REDIGA grejer.

Vi angör snart det föga upphetsande Ibis Hotel i Malmö och sen blir det inte många timmars sömn innan det okristligt tidigt är dags att åka till Kastrup./tobbe

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.