Nyheter

Försäsongspremiär

Nyheter • Publicerad 8 januari 2008

Jag läste att nyförvärven såg fina ut på första träningen, formen verkade bra. Själv då? Jag får väl bedöma min egen insats. Första träningsdagarna kändes bara fint. Mycket träning, främst simning och mentalt. Men även en del löpning när ungarna sticker till höger och vänster. Så om någon tror jag bara slöar så är det fel, helt fel.

Försäsong ja. Då är det åter dags. Dagen som alla inbitna fans väntat på, som journalister och förståsigpåare älskar. Och som vi spelare ser fram emot med skräckförtjusning. Det är skönt att komma igång igen, träffa grabbarna och känna kroppen väckas till liv. Men det är också ett jävla slit. Själv är det väl den 17 eller 18 i seniorsammanhang så man böjar bli rätt van med vad det innebär. Många tror väl att det blir svårare och svårare att motivera sig i takt med att åldern stiger, sant kanske men det måste sägas att det på ett sätt var värre förr. Jag var inte härdad på det sätt som jag är nu samt så spelar som sagt rutinen en viktig roll, du vet vad det innebär. Och förr var det ibland riktigt usla träningar med enbart löpning på dagordningen. Som junior i Färjestaden minns jag Rydasps försäsong med skräck, men samtidigt var det där man la grunden. Och Nybergs i Tipselit var rena mardrömmen. Och Nanne hade ena riktiga pisspass -98 och -99 också. Men hans upplägg har blivit mer sansat, som tur är.

Nu riktas alla blickar mot KFF igen. Det är intressant att se vad Silly Season skakat fram . Är de nya på plats? Vilka är de? Är de bra? Dova handklapp från en månghövdad publik i januari när han den där alla talar om gör något extra, visar det han är köpt för. Och journalister hänger på och betygsätter de nya efter en enda träning. Det är fantastiskt att se vilket intresse och hängivenhet folk kan visa sitt lag, något som ökat drastiskt i Kalmar de senaste åren.

Sen börjar fokusen riktas på träningsmatcherna, vilka kommer få förtroende? Vi kör över Lindsdal med 6-0 och det är fantastiskt, alla är charmade. Det talas om guld redan i februari. Sen flyttas all fokus fram mot premiären, denna enda match av kanske 40 tävlingsmatcher vi kommer att spela i år. Fast alla vet ju egentligen att det är i trallen därefter som poängen hämtas hem, och i synnerhet på hösten, ett höstgegg där vinnarna kravlar ut, som exempelvis 2007. Och det är en trygghet att ha den insikten. Men för all del, halva nöjet är ju att spekulera. Så spekulera på!

Ett nytt ord i Svenska Akademins ordlista är "förortare". Undrar var de fann det först.../tobbe

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.