Nyheter

Flygsfors/Gadderås och Martin Holmberg

Nyheter • Publicerad 12 februari 2008

Måndag var en händelserik dag. Fellan började sin simskola och hennes världsbild är nu upp- och nervänd. Där, i bassängen, fanns en simlärare som hade större muskler än pappa. Så sa mamma. Och de andra mammorna höll nog med. Förstå vad konfunderad hon är nu, hon som i hela sitt 5-åriga liv blivit indoktrinerad med att jag är störst, bäst och vackrast och att Nyström är liten och klen och får gå i frälsningsarmén. Indoktrinerad och indoktrinerad förresten, det är bara något hennes mamma säger.

Måndag bjöd även på två träningar av god kvalité. På morgonen spelade vi olika formationer och i ett spel var jag fri gubbe, dvs. jag spelade hela tiden med det bollförande laget. Fan, och jag som ju är bäst utan boll. Så när det gick lite för snabbt för mina hjärnceller så blev det knas och de kopplades bort och istället tog den förlängda märgen över. I vilken det står inpräntat att jag ska förstöra spelet. Så jag började göra brytningar och ta bollen och andra konstigheter. Tur att man är gift annars hade det sett mörkt ut.

På eftermiddagen var det dags för Nyberg att drilla oss försvarare i just de där spelförstörande momenten. På plats var också Hampus Bohman som verkar vara en liten rapp vänsterfotad kille.

Och så på kvällen var det dags för träning i OG-hallen i Nyyyro. Just det, för Dennis kom nämligen förra veckan och frågade om jag kunde tänka mig att träna Flygsfors/Gadderås ett pass. Och visst kunde jag det. Det visade sig att där fanns allt från 14-38-åringar i truppen och jag kände upps innan jag kom att tänka på att det ju bara är som i FF, allt från snorisar till Bagarn. Och vilken hall de hade där i Nyyyro, inte en susning hade jag om dens existens men vilken skön överraskning. Innebandyplan, kampsport, 70*40 metershall för fotboll och friidrottsbanor. Kanske fanns där fler arenor men den var fantastisk, det vore verkligen något Öland. Och killarna i gänget var kanon, intresserade och träningen höll bra intensitet. Enda debaclet var att jag ställde upp på en prickskjutartävling och kom sist ihop. I div.6! Efteråt snicksnackade vi lite om FF, om Damir Spahic som kommer från klubben och om Martin Holmberg som var headcoach där ett tag i slutet av 90-talet. De berättade en härlig historia om när Flygsfors/Gadderås var på träningsläger i Portugal och där Holmberg i form av gammalt Boavistaproffs lyckades snacka till sig en match mot Setubal som då spelade i högsta ligan och i UEFA-cupen. I ett möte med deras president bredde Mr. Holmberg på lite extra smör och sa att F/G spelade på ganska bra nivå i Sverige. Sagt och gjort, lite senare den veckan dök hela Setubal upp med ordinarie lag och TV och hela köret på plats. För att spela mot F/G! Men det blev faktiskt bara 9-0. Till portugiserna. PS Kolla deras hemsida www.fgif.se

/tobbe

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.