Annons
Nyheter

Favorit i repris

Nyheter • Publicerad 1 oktober 2007

Söndagkväll och jag har precis sett FF kvala in på andraplatsen på TV4-sportens kanonlista i och med vinsten i cupen. Och vad visar dom då? Jovisst, självklart mina bästa klipp från La-Manga, en favorit i repris. Jag hinkar öl, sitter på toa och visar pattarna som jag hänger fram över bordet. Man är allt vacker. Jag stod förresten och halsade skumpa och såg nöjd ut på Sportbladets framsida dan efter guldet. Undrar om media tror jag är SÅ törstig som de ger sken av.

Imorse var det träning på ett ganska kallt och blåsigt Skansen. Jag kan erkänna att det inte var den bästa träningen jag gjort, hade klätt mig lite för tunt och tänkte mest på morgondagens drabbning. Man jag blev lite varmare när Nyström utmanade mig på skottövningen på slutet, flest mål vinner, då jag direkt förstod att förstapriset läsken var min. Och visst blev det så, jag började kallt med att lägga ner Wastå i ena och bollen i andra  medan Nyström mest verkade blunda när han puffade iväg hemåtpassningarna. När jag rullat in två raka visste jag att segern var min och gick helt sonika åt sidan för att ge lillkillen chansen att reducera och kvittera. Självklart tog han den inte och jag kluckade nöjt och vred om kniven när ordförvrängaren i honom vaknade. Jag hade tydligen sagt att jag tog W.O. och inte paus när jag gick och han menade att han trodde att jag gav upp, ljög han. Jag orkade inte tjafsa och sket i läsken men båda han och jag vet att han kunde ha stått där fortfarande utan att ha gjort mål. Hycklare! Fantastiskt att en av allsvenskans bästa mittfältare inte kan göra mål från 16 meter, vad säger egentligen det...

Jag blev ännu varmare när det nalkades bastu. Jag satt länge och lyssnade på de fotbollsuppdaterade ungdomarna i laget. De vet ju fan allt om sporten de där, drar senaste resultaten från europas alla ligor och målskyttar i Ukraina. Har de inget liv nuförtiden eller har jag blivit gubbe? Så kom vi in på Mariga i HIF, de unga pojkarna Freid, Lennartsson och Israelsson tyckte att han allt var lite välväxt för sin ålder och menade att en del importer kanske inte är helt ärliga med sina åldrar. Enlig Fried var Brima helt säker på att Mariga är äldre än vad han säger, han är född -87 och inte -83. På tal om äldre. Brima spelar förresten i Valsta Syrianska nuförtiden.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons