Nyheter

Expertkommentator nästa!

Nyheter • Publicerad 2 april 2008

Såg ni aprilskämtet? Inte, här kommer det. Ja då var den över, denna fantastiska TV-sändning. Ikväll var det ju CL-kväll och på TV visades Roma-ManU, en match jag och Nyström kollade på hemma hos hans. Men inte nog med det, vi fanns även på en länk till tv-studion så att vi kunde kommentera matchen och snicksnacka lite. Problemet var bara det att det fanns en hörsnäcka, inte två. Och den satt givetvis inte på mig. Sen var det dags. Det började med att det ljud jag hörde och bilden var osynkade, något som gjorde att jag började lite fint med att dumglo in i kameran när Claes Runheim ställde en enkel fråga till mig, såg aningen svagbegåvad ut där enligt frun. För det gör man ju när man inte ens kan svara på om det spelas bra fotboll i CL. Men vänta bara för det var bara uppvärmningen, det blir än bättre. Nu kom nån på att jag skulle sitta med en telefon i örat och få direktiv att prata på kommando, då skulle i alla fall ljudet vara synkat med bilden jag såg. Bara med det problemet att jag inte hade en susning om vad de snackade om där i studion ty vi kunde inte ha ljud på TVn. Så plötsligt såg man sig själv och hörde en röst: "kris i Barcelona, kommentar, kör!"  Satan i helvete, nu gäller det att säga något. Men vad? Jag har ju för fan inte sett en sekund av den matchen (gick på en annan kanal) och inte en sekund av Barcelona i år heller för den delen. Men vafan, jag snackar skit istället. Och så börjar man "nja, jo de ser ju ut att släppa till lite mycket målchanser, och sen lite målchanser till, och så och de va". Ridå ner så offside man var där. Och medan de andra satt och mös och gullade kände jag mig duktigt felplacerad, vad snackar de om egentligen? Men det var bara att le in i objektivet och försöka svara på skrapet som blev över. Så var det med det. Jag väntar på anbud! 

Jag hörde förresten att Henke snackade om att Bosse Petersson är en av tre Kalmar AIK som finns. Det stämmer, men en av de två andra bor grannne med mig, Sjöholm. Och det var Sjöholm som fick Bosse till att bli blåtopp för Bosse hängde med sin far mången gång inne hos denne.

Matchen då? 2-0 till United

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.