Annons
Nyheter

Ett par granna självmål

Nyheter • Publicerad 25 november 2007

Ikväll var Rydan här på besök och ville lira lite PS2 och jag sa givetvis ja. Dum som jag är. För han ligger ju i hårdträning enligt hans blogg.  Jag var KFF, han HIF och jag startade väl bra, fick två flytmål men sen kom Lantz igång. Ett riktigt drömmål, volley i kryllan, i fel mål vände på steken. Då far ju tankarna direkt till Landskrona IP: 2004, vi kontrollerar matchen, de slår en chansboll utan address i djupet, Lantz älgar rakt in i bollen och på volley smaskar han in bolluslingen i nättaket från 30 meter. Hur snyggt som helst! Wastå står och försöker vrida tillbaka nacken. Vi övriga undrar hur han gjorde det! Det är ändå såna där tilfällen som förgyller minnena så här i efterhand även om det just då och där är surt. Och jag har min beskärda del i självmål, det finaste på Söderstadion 1994 då jag slog i spiken i kistan i det allsvenska kvalet. Ett hedersomnämnande i Bajens programblad hela det nästkommande året blev priset. Sånt värmer. Andra fina baljor har Kaldner, Eklund och Jeansson stått för. Kaldner petade väl iskallt in en boll mot Bajen hemma förra året, helt omarkerad om jag inte minns galet. Eklund stångade in en på bortre mot HIF hemma, också det i fjol. Snyggt! Men ett som kommer upp i Lantzklass stod Johan Jeansson för. Året måste ha varit 1994 eller 1995. Arena: Tipshallen i Växjö. Vi möter ett bolltrillande Öster som hela vintern tränat på det snabba underlaget. Vi är helt oiffside hela bunten och i ett sånt där rappt Österanfall (undrar om Lasse kan har  varit med då...) rullar bollen alltför snabbt mot Jeansson som mitt i ett steg möter med sin fruktansvärda hästaspark, förmodligen helt omedveten om att bollen träffat hans väldiga kropp. Bollen far som en projektil genom halva Tipshallen rakt upp i Daniel Anderssons (nu i HIF)nättak. Han stod fortfarande med händerna framför sig och såg dum ut, med nyfrissad mittbena. Det var då Daniel spelade ett år i FF och det där var väl typ enda matchen han fick chansen. Tror vi fick stryk med 5-0 eller 6-0.

Ett tips till ett fint kaffehak. När ni kör från Växjö till Jönköping så missa för allt inte Öhr Lanthandel och Öhr Kaffestuga. Beläget längs med vägen bara nån mil norr om Växjö. /tobbe

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons