Nyheter

En tisdag

Nyheter • Publicerad 18 juni 2008

Imorse satt vi och lyssnade på Adam och Gry på radion, mest för att få höra frågesporten Vinn Adams pengar. Fellan förklarade då att hon är såååå kär i pojkarna som sjunger Adams intro-låt, samma killar som sjöng Lettlands melodi i Eurovision. "Jasså du, då ska jag ta och ringa till Adam och berätta det" sa jag till Fellans fördömmande. Slog faktiskt nummret till Mix Megapol och... Satan, jag kom fram. Som en övernervös fjant slängde jag på luren och... Varför då! Här har jag suttit och ringt så många gånger och när jag väl kommer fram så fegar jag ur. Men tur var väl det för stryk hade jag fått som den. Och så tittar jag ner i Barran och ser en notis om att Böda/Högbys tränare Jonas Nilsson minsann vågade gå matchen mot Adam, dock torsk med 9-7. Konstigt sammanträffande.

Det är ju som sagt ganska lugnt för min del nu, men det är klart att man hänger den del på Skansen för att få sina behov tillfredsställda, dvs det sociala behovet och kaffesuget. Och idag hann det bli en del koppar för Kjelles rum var proppfullt med halvskadade spelare, något jag utnyttjade till att visa frun runt arbetsplatsen. För första gången på 15 år! Jag visade min nuvarande kassa plats och  även den plats jag besatt i 14 år innan en snilleblixt kom på att sätta Sjuhundratusenkronorsmannen Lasse där. Hädelse! Jag visade den gamla pissoaren som vi numera använder som dusch. Jag visade skrotet till cyklar, till gym. Hon var imponerad.

Ikväll kom Nyström förbi och kollade Italien -Frankrike där vi fick se franske backen Abidal riva ner Toni med straff coh utvisning som följd. För ett straff egentligen, tycker det borde räcka med varning, utvisning och straff-mål är alltför tugnt. Men det var vackert att se Pirlo där i första, vilken blick när han nästan blint serverar bollarna bakom fransosernas backlinje. Gång på gång.

Och mitt under matchen kommer ett mms från godfather BG Svedjenäs, som ligger på sjukhuset i min säng! Också han med skit i kroppen. Krya på dig och hälsa från han som var lite snyggare. /tobbe

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.