Nyheter

Det har varit mycket nu

Nyheter • Publicerad 11 april 2007

Så här inför den allsvenska premiären är allting upphaussat. Det är spekulationer hit och dit och ”gu va bra ni ser ut i år då, speciellt me de där spelande ytterbackarna då va”…

Experter tippar oss faktiskt riktigt högt i år, inte den där femteplaceringen igen med den ständiga motiveringen ”de överraskar verkligen och får verkligen ut det bästa ur de där spelarna”.

Nä, kanske är vi inte så tokiga i alla fall.

Det bevisade vi i premiären i måndags borta mot Allmänna Idrotts Klubben på Råsunda. Ett AIK som vi fick stryk av två gånger förra året (dock tvålade vi dit dom i cupen med 4-1) och vi störde oss lika mycket som när Brink torskade mot norrmannen: Hur kunde vi torska mot de soporna?Med revansch präntat i skallarna, dessutom med ett utmärkt slagläge då AIK (som vanligt med ett gäng superettanlirare i truppen) av någon anledning tippats som guldaspirant och därmed fått pressen på sig, skred vi till verket.

Taktiken var att ta dom högt, inte låta dom få spela sitt passningsspel hela vägen bakifrån och att låta mittbackarna dynga iväg uppspelen, något som både vi och deras mittlås lyckades med. Segermålet fick Cesar sätta med en fin snedträff som skruvade sig bort från målvakten och ner i hans vänstra hörn.

Resten av matchen spelade vi mer eller mindre av och AIK tilläts ej sticka upp.

Själv fick jag tyvärr stanna hemma efter att en pytteliten muskel i ljumsken fick jobba för hårt på fredagsträningen förra veckan.

Ari var på bästa danshumör och jag tackade ja. Han dribblade och jag jagade, han slet i mig och jag i honom, han överstegade och jag glidtacklade, han cruyffade och jag motläggsfintade, han skrek på domaren och jag frustade men… han kom INTE förbi.

Men det kostade som sagt en ljumske.

Men det var det nästan värt för man har sin stolthet, som alla andra gubbar.

Om en veckas tid är det nog bra och jag kommer inte att släppa förbi honom då heller.

Jag hörde förresten att en journalist trodde att jag inte var med i Stockholm för att jag var avstängd för en incident i TV och någon bild i en blaska. Någon som hört talas om det?

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.