Nyheter

Come on son!

Nyheter • Publicerad 6 oktober 2008

TFF är ett av de bättre lagen vi mött i år, de odlade eget spel, stod inte med mössan i hand och väntade på att bli överkörda av oss som så många andra lag gjort i år. De vågade verkligen hålla i bollen men inte för att bollinnehavets skull, utan för att skapa målchanser. Även om de nu inte skapade så värst många i första halvlek så fanns intentionerna där och de var tydliga: såra oss i djupet. Men vind och dålig skärpa och precision från TFF gjorde att vi som sagt hade kontroll på händelserna.

Med våra egna intentioner var det värre, varken 4-3-3 eller 4-4-1-1 bet offensivt. Vi hade förtvivlat svårt att få till ett konstruktivt anfallsspel och det som tidigare gick som på räls går nu på Horns kustväg på nordvästra Öland. Kombinationerna var som bortblåsta på Vångavallen, inte pga vinden utan pga att initiativen saknades, både till passningsspel och löpningar offensivt. Då vi spelade den frejdigaste av fotboll gick bollen upp på target eller på rättvänd spelare, vi fyllde på och slet deras organisation i bitar, vi hade kombinationer och djupledsspel. Vi var en försvarares mardröm, det är då du tvingas till att ta ett val mellan att stå upp eller falla och vad du än gör blir det fel för det är fanimej spelare i rörelse överallt och känslan av ”på mellis” blir dig varse. Motsatsen är då du hela tiden vet var du har din anfallare, han springer i sitt spår och är statisk och lättmarkerad.

När allt det där sitter är du i zonen, du behöver inre fundera så mycket på det för det funkar ändå. Just nu är vi inte i där, vi visar vi inte den förmågan. Men vi har den. Och jag är övertygad om att två veckors ”semester” får oss att hitta tillbaka, för nog fan ser vi slitna ut.

Trots allt visade vi en glimt av vårt snabba omställningsspel direkt i början av andra halvlek då Abi stack emellan och tunnlade in 1-0 och den behagliga känslan infann sig, känslan av att vi är otroligt effektiva och att vi nog krånglar oss ur det här ändå. Och vi tog över matchen, eller ”tog över och tog över”, vi jämnade ut spelet som annars tillhört TFF under den första halvleken.

Men sen kom den där utvisningen. Den matchavgörande utvisningen. Som var hårresande. Skulle Nyström ha blivit utvisad var det i så fall i momentet innan då han hakade fast i Sundin (ofrivilligt eller inte), en situation där TFF kontrade och där det fanns fog för att ta en frispark emot. Men att det istället blev den efterföljande situationen är skit. Han visste självklart att han låg pyrt till efter hakningen minuterna innan och givetvis springer han inte omkring och sparkar ner Sundinare till höger och vänster som domaren tycktes sig se. Han rör ju för fan knappt Sundin då han får sin andra ostskiva!

Och givetvis, typiskt självklart spelar utvisningen roll. Det är lagen om djävlighet. Gör man en tavla ska det minsann få betydelse. Som många av mina hemåtpass, eller de få gånger man missat markering. Nu vänder TFF matchen och gör två mål, de vinner och Nyström får ta skulden. Trots av vi var kassa största delen av matchen, trots att vi själva till viss del orsakade deras mål. Fast man kan ju aldrig vara säker på utgången och då är det lätt att söka den enda förklaringen på print: utvisningen. Men det där klarar Nyström och utan hans närvaro hade vi inte varit där vi är. Glöm inte det! Men det är det nog ingen som gör. /tobbe

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.