Annons
Nyheter

Hjertquist drömmer om Hollywood

Nyheter • Publicerad 2 november 2011

BORGHOLM

När Stefan Hjertquist skrev sin debutbok Solens ende son såg han hela tiden handlingen framför sig som på film och Susan Sarandon spelade huvudrollen. Aldrig kunde då ana att han ett år senare skulle ha mailkontakt med Hollywoodjätten Warner brothers och drömskådespelerskan Susan Sarandon.

Annons

– Det är faktiskt helt sjukt, som en nål i en höstack, en utopi, säger Stefan Hjertquist på plats i sin nya skrivarlya och visar stolt upp mailen som gått iväg med adressat Hollywood.

FACEBOOKVÄN

Boken Solens enda son kom ut för drygt ett år sedan och genom en Facebookvän som lever i USA:s filmmecka med en man som är just filmproducent så har han lyckats knyta kontakter in i självaste Warner Brothers, ett av världens största företag inom film- och TV-branschen

– Jag förklarade handlingen och upplägget. Att min stil påminner om Dan Browns (författare till bland annat Da Vinci-koden, Reds anm.) med en spännande story och enkelt språk

Intresset väcktes till den milda grad att de ville att han beskrev sitt bokmanus tydligt i ett mail och eftersom.

– Och eftersom de har nära kontakt med skådespelare så fick jag skicka mitt mail även till Susan Sarandon, eftersom hon spelat rollen som huvudkaraktären i boken när jag haft boken som film i huvudet.

Just nu väntar alltså Stefan Hjertquist förväntansfullt på mail från Hollywoodjätten och favoritskådespelerskan.

– Vi får se vad som händer. Jag har verkligen inga som helst förhoppningar, men de har inte skickat något ”nej tack” än, så drömmarna lever.

ÖVERSÄTTNING

Det så oväntade Hollywood-spåret är dock inte det enda som Hjertquist tuffar på för tillfället. I dagarna gav han ut Solens enda son som ljudbok och han har även långt gångna diskussioner kring att översätta boken till engelska och tyska. Det handlar då om att kunna ge ut den som pocketbok, vilket skulle innebära väldigt mycket försäljningsmässigt.

Annons

– De här planerna har ju kommit betydligt längre än Hollywood-drömmen. Och det krävs ju kanske att boken ges ut på engelska om de ska våga nappa på den där borta.

Men det stannar inte där. Alldeles logiskt har musikläraren Hjertquist ännu fler strängar på sin lyra. Nästa bok är på gång och arbetsnamnet är Schackmannen. Denna film är dock endast i sin linda uppe i hans Hollywoodinspirerade huvud.

MAGNUS ANDERBERG

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons