Annons
Nyheter

Full satsning på Södra Ölands musik

Nyheter • Publicerad 28 februari 2012

VICKLEBY

En sommar med ovanligt många ljuva strängar på sin lyra är att vänta.

Annons

Inte nog med att det satsas fullt ut på Borgholms slottsruin, krogarna på Södra Öland jobbar nu ihop för att marknadsföra en rad olika uppträdanden.

– Tidigare har mentaliteten på södra Öland varit att du inte ska gynna någon annan jäkel än dig själv. Man har konkurrerat ihjäl varandra. Nu är det nya tongångar, att hjälpa varandra är a och o för att vi ska klara oss, säger Klaus Kernchen, ägare Bo pensionat. Tillsammans med Carlas café, Strandnära och Galleri Blå porten utvecklas nu det samarbete som kallas Musik på Södra Öland som startades upp så smått förra året.

– I år kör vi fullt ut med marknadsföring ihop. Vi måste bli tydligare med vårt utbud så att folk faktiskt får reda på vilken underhållning som erbjuds.

FRAMFÖRHÅLLNING

De fyra olika tillhållen har sedan tidigare satsat på ett musikutbud. Bo pensionat har till exempel jazz och bluesinriktning och Carlas café har mycket visartister. Men de olika evenemangen ska komplettera snarare än konkurrera med varandra framöver.

– Det är jättekul att Slottsruinen får ett sådant spännande utbud i år. Och de artisterna är ju förstås av helt annan karaktär. Vårt koncept är att folk får sitta i en mysig trädgård och komma riktigt nära musikern.

Inför sommaren är planeringen i full gång. Datum är spikade och artister håller på att bokas.

– Men vi ser gärna att fler ställen på Söder sluter upp. Det viktiga då är att de har koncept med lite framförhållning inför sommaren.

SERVICESYSTEM

Och musikprojektet kompletteras då utav ett samarbete som ska samla information kring service hos restauranger och boende på Södra Öland.

Annons

– På så sätt kan vi koll på händelser, vilka restauranger som är öppna en söndag kväll eller om det sker något evenemang.

Denna information kommer finnas lättillgänglig via en Facebooksida, men är till största del till för krögarna själva.

– Tyvärr är det många nätverk som faller platt. Det är först när alla har nytta av det som de lever vidare och vi är ju piskade att samarbeta här på Söder för att överleva.

Och som vanligt är en av de viktigaste frågorna hur säsongen ska kunna bli längre.

– Vi märker av att Nöjesscenen är betydligt mycket mer dynamisk nu än den var för 15 år sedan. Inflyttningen har gjort att pubkvällar med musik lockar mycket folk även mitt i vintern. Och det är då ingen tvekan om att det händer mer på Södra Öland än i Färjestaden.

MAGNUS ANDERBERG

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons