Annons
Nyheter

Skillnaden i de små detaljerna

Nyheter • Publicerad 28 juni 2013

DART, ÖLAND OPEN

För den oinvigde kanske det inte ser så mycket ut. Men för dartspelaren är det a och o.

Annons

– Vill man ha hit de bästa måste man ha det bästa materialet, säger Tomas Akthagen vars Mörbylånga Dartklubb fått göra en jätteinvestering inför årets, den 23:e, upplaga av Öland Open.

Det handlar om ståltråden, eller skenan, som avgränsar dart-tavlans poängzoner från varandra. Den nya tidens dartspelare kräver att de ska vara så smala som möjligt, vilket tvingat Mörbylånga Dartklubb till en stor investering inför årets Öland Open som drar igång på torsdag.

– De gamla tavlorna har ju runda ganska kraftiga trådar och det händer ganska ofta att pilen studsar från tavlan. De nya tavlorna har väldigt tunna trådar och då studsar det inte alls lika ofta. På en match kanske man har en studs på den här tavlan. På den gamla typen har man kanske fyra-fem studsar och sådant är ju direkt avgörande, säger Tomas Akthagen i dartklubben.

– De kräver sådana här tavlor i både Riksserien och SM – och nästan alla som kommer hit kastar i Riksserien.

Läs hela artikeln i lördagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons