Nyheter

Radarparet briljerade på nytt

Nyheter • Publicerad 9 december 2013

20–0 i målskillnad fram till finalen. Sedan var obarmhärtiga Färjestaden plötsligt timida.

Men det räckte ändå – efter en tät uddamålsvinst mot Bodabruk spelade FGoIF hem årets andra cupseger.

– Jag vet inte vad det är med oss och finaler. Vi gör sämsta matchen när det gäller som mest, säger Josephine Larsson.

– Men vi tar hem det till slut. Och allt annat hade ju varit orättvist, konstaterar Sofie Persson sådär lite lagom ödmjukt med ett leende.

…men det var svårt att hävda motsatsen. Rällacupen var Färjestadens damers turnering från början till slut. En cup som inte gick riktigt enligt kalkylen – då en öländsk version av "dödens grupp" tog livet ur hemmalaget RM direkt. Ett starkt Högsrum sumpade lagets chanser betänkligt via 2–1-seger. Sedan tryckte Färjestadens GoIF:s andralag – som i själva verket var det bästa för dagen – ut all form av luft och liv i hemmahoppet när de utklassade RM med 5–0.

– Skönt så klart även om det målas upp en väl extrem rivalitet mellan oss två klubbar kan jag tycka, säger Johan Hellsten, tränare FGoIF.

Från Gruppspelet avancerade dock tre öländska lag i vilket fall – Högsrum som bästa tvåa och Borgholm som gruppvinnare. Båda lagen var dock vingklippta inför semifinalerna. Till skillnad från herrcupen duggade nämligen skadeavbrotten tätt under dagen. HFF fick ett tungt avbräck då Maria Boström åkte på en knäskada och Borgholm när Anna Nyman inte kunde fortsätta efter en liknande känning. Utan henne i laget hade IFK inte så mycket att sätta emot i semin mot Bodabruk, de åkte på stryk med 1–4.

– Vi är ändå väldigt nöjda med att vi gick till semi. Vi hade stolpe in idag, säger Nyman efter att laget tråcklat sig vidare bland annat efter vinstmål i sista sekunden mot Glömminge i gruppspelet.

Läs hela artiklen i tisdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.