Nyheter

Nya bollar i Mörbylånga

Nyheter • Publicerad 5 mars 2014

Ett trettiotal utövare, 40 års åldersskillnad.

Satsningen på pingis och badminton i Mörbylånga har blivit en succé – för alla åldrar.

– Än så länge är det vi gubbar som spelar pinigs mest, kanske för att man slipper springa så mycket där…, säger Victor Sheffield.

Det är en gråmulen söndag i Mörbylånga. En sådan där sömnig vinterdag som inte inbjuder till någon annan fysiskt aktivitet än att sträcka sig efter kaffekoppen på TV–bordet framför Vasaloppet. Och nere vid Skansenhallen ser det lugnt ut vid första anblick. Inget som stör de förutfattade meningar. Innan en kille springer förbi med väskan liksom hoppande på ryggen av förväntan. Som ett undantag. Men sedan en tjej, redan ombytt med gympadojjor och shorts. Och rycker upp dörren i ett huj. Nu som en regel.

– Det är kul att träffa kompisarna här nere och spela. Jag gillar att spela i lag men det här är nästan som ett lag, säger Lukas.

Han är en av ett tjugotal ungdomar och tio stycken "lite äldre" förmågor som samsas inne i Skansenhallen om badmintonnäten och pingisborden med. Gör så mycket mer av söndagen än att inta ryggläge i soffan och famla efter kaffekoppar…

– Det är riktigt kul och bra att det blivit som en familjegrej, ungdomarna och föräldrarna kan komma hit och spela sida vid sida. Det är ju fyrtio års åldersskillnad på folket som spelar här, säger Michael Minnert, badmintontränare från BK Fåken.

Det var omkring tio år sedan sist som någon klubb satsade på bordtennis, som under 60– och 70–talet var en väldigt populär sport på Öland. För ungefär ett år sedan startade Mörbylånga GoIF upp sin satsning på sporten igen, tillsammans med badminton, och snabbt har det sporterna blivit poppis.

– Det behövdes någon individuell idrott här i Mörbylånga, inte bara fotboll och innebandy. Verkligen roligt att det kommit igång så bra, säger Jerker Nilsson som är en av "de äldre" som lirar bordtennis för fullt på tisdagkvällar.

– En tanke är att vi ska gå in med ett lag i seriesystemet här. Risken, eller sannolikheten är ju väldigt stor att vi får storstryk i varje match. Men det kan ändå vara något för ungdomarna att sikta på. Som ett steg två.

Läs hela artikeln i torsdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.