Annons
Nyheter

Marcus pulvriserade drömgränsen

Nyheter • Publicerad 7 juni 2013

FRIIDROTT, TIOKAMP

Han krossade sina egna förväntningar. Han slaktade drömgränsen 8 000 poäng. Han massakrerade sig in bland de bästa i svensk tiokamps historia.

Annons

Marcus Nilsson tog brons i Amerikanska universitetsmästerskapen efter att ha slagit sitt eget personbästa med knappt 300 poäng.

– Jag är väldigt trött men också väldigt glad. Det känns bra. Verkligen, säger Marcus Nilsson.

Superlativ som förtjänar utropstecken. Och stora bokstäver. Och champagne. För att rättmätiogt beskriva hans fenomenala insats i de Amerikanska universitetsmästerskapen, NCAA, som avslutades i Oregon på fredag natt klockan fem svensk tid. Detta efter en lysande första dag och en närmast än mer briljant andradag från Marcus Nilsson i tiokampen.

– Det här trodde jag inte. Jag kunde ens ha 8 000 poäng som mål. Så dåligt som tekniken funkat senaste tiden var det inte rimligt.

Men tekniken visade sig finnas där, i kombination med en form som han toppat speciellt till detta som NCAA–finalen som varit säsongens mål.

Inför andradagen låg Marcus nia i tävlingen. Men jämnheten, en tävling praktiskt taget utan ett svagt resultat förde honom snabbt uppåt– till en fjärdeplatsen innan avslutande 1 500 meter.

– Där och då gällde 8 100 poäng och att klara bronset, förklarar Nilsson.

Läs hela artikeln i lördagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons