Nyheter

"Jag brände ut mig"

Nyheter • Publicerad 27 december 2013

Det kan knappast bli tydligare. Skillnaden på en vanlig Svensson – och Johan Svensson.

Istället för mellandagsrea drar han iväg till Sydafrika för ett tufft träningsläger i tre veckor – med EM i Schweiz i sikte.

– Haha, ja, jag räknar inte med någon glamour direkt. Förra året var jag i Kenya på nyårsafton. Det var ganska dött, jag gick och la mig vid elva…

Dagarna innan Johan Svensson ska iväg på årets tuffa träningsläger, det här året tre veckor i Sydafrika så vet han vad som gick fel under säsongen – därför vågar han nu reprisera träningsupplägget.

– Det var inte fel i sig. Det som var fel var att jag inte var i tillräckligt bra form när jag åkte till Afrika, konstaterar Johan.

– Jag körde på jävligt tufft direkt efter att jag varit skadad. Det blev för tufft och det förstörde mycket av säsongen tyvärr, säger Johan Svensson.

Han kände sig stark men topploppen uteblev. Det blev varken inomhus–EM eller VM.

– Jag brände ut mig i Afrika. Det är analysen såhär i efterhand. Men det kommer jag inte gör om.

I år är det nämligen ingen halvskadad Johan Svensson som drar söderöver. Istället är det en heltaggad Johan Svensson.

– Jag är i bättre form än någonsin såhär års med väldigt bra kontinuitet. Allt har flutit på i höst och min sämsta träningsvecka har varit som den bästa förra året ungefär. Nu har jag grunden jag saknade förra gången.

2014 är målet givet. EM i schweiziska Zürisch hägrar.

– Det är det stora målet, absolut. Då vill jag och tänker jag vara riktigt bra.

Läs hela artiklen i lördagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.