Annons
Nyheter

  Ironman - en rullande folkfest på Öland  

Nyheter • Publicerad 19 augusti 2013

IRONMAN KALMAR

Helt fenomenala.

Annons

Men samtidigt sinnessjuka, idiotiska och några riktiga dårar.

Ölänningarna var i stort sett eniga om järnmännens fysiska och mentala status i lördags när de gick man ur huse för att unisont heja fram Ironman–tåget som tuffade genom södra Öland.

– Har du några bullar?, utbrister en Ironmandeltagare.

– Jag kan baka några, skriker Katarina Björkman i publikledet tillsammans med Stefan Eriksson vid depåstationen i Hulterstad.

Cyklisterna har avverkat 74 av 182 kilometer cykling. Är fortfarande så pass utvilade att de orkar vinka till publiken och posera med tummen upp inför kameran. Men sakta på väg in i ett sorts obegripligt helvetesskap för den tjoande och tjimmande skaran som hejar på längs de öländska vägarna, med den vindpinade vägen från östra till västa "sin" som försmak. Där började säkert mångas tävling på allvar i lördags med målet att bli krönt till Ironman. Men folkfesten Ironman där Öland är som en vacker krona på verket började långt innan dess.

– Det är en tävling, visst. Men vem som vinner är inte viktigt, det är själva folkfesten, säger Hasse och Gunnel Jansson tillsammans med Mats Nilsson i Mörbylånga.

Läs mer i tisdagens Ölandsbladet

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons