Nyheter

Förlorare i marans sekundstrid

Nyheter • Publicerad 4 juni 2013

FRIIDROTT,

STOCKHOLM MARATON

Det blev ingen medalj för David Nilsson i årets Stockholm maraton. Han slutspurtade snabbast av alla men var ett gäng sekunder efter SM–trean och tiondeplatsen i loppet.

– Förargliga placeringar så klart. Såhär i efterhand ångrar jag ju att jag inte prövade att gå tidigare i loppet, säger David Nilsson, Högby IF.

Efter att två år i rad stått på prispallen fick han i år nöja sig med den förargliga fjärdeplatsen i SM när Stockholm maraton gick av stapeln på lördagen. Samma placering som i halvmaraton–SM för två veckor sedan alltså – men nu snubblande nära ett brons.

– Allt kändes bra förutom vaderna som fick sig en jäkla smäll av loppet. Skorna var för tunna. De vägde 11 gram mindre än de jag brukar ha, vilket kan låta lite, men det gjorde skillnad.

SPURTADE STARKT

Faktum är att David Nilsson var snabbast av alla löparna de sista två kilometrarna av loppet. En slutspurt som var något av ett nesligt styrkebesked i efterhand – när han i mål bara var 18 sekunder bakom trean Haben Idris.

Läs hela artikeln i tisdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.