Nyheter

Får döma Zlatans PSG

Nyheter • Publicerad 31 mars 2014

Svenska domarförbundet belönar fjolårets flitigaste domare med att få ta matchen Malmö FFParis Saint Germain. Domaren som belönas? Anders Stenberg.

– Om Zlatan ryter till? Då ska han få lära känna det Stenbergska kynnet, säger han.

Principen är enkel: Svenska Fotbollsdomareförbundet (SvDFF) har valt att belöna domarfliten som en morot för kåren. Därför får den svenske domare som hade flest matcher i fjol, försäsongsmatcherna inkluderade, priset att döma stormatchen Malmö FFParis Saint Germain i sommar. Vinnaren är öländske domarprofilen Anders Stenberg.

– Skitkul, så klart. Att springa in på Swedbank Arena och se Zlatan dundra in frisparkar är ju inte direkt som att springa ut på Björkvallen och varna Peter Helgesson för en feltajmad glidtackling, haha, säger Stenberg.

Stenberg får sätta ihop domarteamet själv, vilket öppnat upp stora möjligheter.

– Domar-Bengan ringde igår och ville bjuda på pizza. Och Peter Carlsson ringde och småsnackade. Men jag förklarade för honom att även om det är marginellt så är Malmö FFPSG en viss skillnad mot PAIF-cupen, säger Stenberg.

Den här Thiago Silva är känd för att vara en riktig snackare?

– Äh, jag har haft både Gustav Andersson och Pelle Nilsson. Då är Thiago rena barnleken.

Och om Zlatan ryter till?

– Då ska han få lära känna det Stenbergska kynnet. Han åker ut så det visslar om det.

Är det så enkelt?

– Jag varnade Martin Gustavsson mitt framför SSG-ultras med brinnande bengaler. Jag har skinn på näsan.

Stenberg berättar också att det finns en förhoppning om att göra det till en helöländsk parad.

– Jag tänkte dyka upp i en taxi som (Anders) Larsson kör och ha med mig Andreas Prins om supportrarna är livliga, så att säga. Sen är det ju en lång bilresa och för att det inte ska bli så tråkigt hänger Robin Nilsson med. Sen hörde bröderna Börjesson av sig och frågade om de kan få vara såna där bollpojkar som får följa med ut på plan och hålla mig i hand.

Läs hela artikeln i tisdagens Ölandsbladet.

 

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.