Nyheter

Ett utmärkt utgångsläge

Nyheter • Publicerad 29 mars 2013

Färjestadens IBK tog ett stort steg mot division 2-spel på skärtorsdagen.

Två av de tuffaste motståndarna kan vara avverkade – och Färjestadens IBK fortfarande med i kampen om division 2-platserna.

– När det nu blir minst fyra lag som går upp har vi ju gett oss ett jättebra utgångsläge, säger tränaren Håkan Lindqvist efter 6–5-segern mot Westerviks IBK.

Division 2-kvalet håller på att utveckla sig till ett riktigt getingbo. Minst fyra av kvalseriens sex lag kommer avancera till tvåan – även femman kan komma att gå upp – men redan efter två spelade omgångar har det visat sig att det kommer bli hård kamp om platserna.

Efter att Färjestadens IBK snöpligt förlorat den första matchen borta mot Östra (2–1 blev till 2–3 i slutminuterna) revanscherade man sig genom att vinna mot Westerviks IBK med 6–5 hemma i Färjehallen på skärtorsdagen.

– Vi har spelat bra i de två första kvalmatcherna och vi vet att vi kan. Det var sjukt nervöst i slutet av matchen mot Westervik men det här var tre underbara poäng, säger backen Sofia Nyblom.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.