Annons
Nyheter

David Nilsson SM-fyra

Nyheter • Publicerad 21 maj 2013

FRIIDROTT, GÖTEBORGSVARVET

Fyra och precis utanför pallen. Högby IF-löparen David Nilsson var ändå nöjd.

Annons

– Jag hade väl egentligen som mål att bli SM-sexa så jag får vara nöjd, säger Nilsson sprang Göteborgsvarvet på 1.08.06.

Göteborg bjöd upp till ordentlig sommarvärme då Göteborgsvarvet – med SM i halvmaraton – avgjordes i helgen. Högby IF-löparen David Nilsson stod dock pall för värmen och klev i mål efter 1.08.06 och var med detta 17:e man i mål och fjärde bäste svensk.

– När jag sprang 2010 så var det nästan lika varmt och då drack jag för lite och tog slut. Nu drack jag nog mest av alla – jag försökta i alla fall ta två-tre muggar vid varje vätskekontroll – och hade betydligt mer krafter i slutet, säger Nilsson.

Något som kanske märktes på Högby-löparens placering. Från att ha passerat fem kilometer som 26:e man klättrade han sakta men säkert uppåt i resultatlistan till en slutlig 17:e-plats.

FYRA

Däremot fick Nilsson förmodligen värsta tänkbara SM-placering – fyra och precis utanför prispallen – men var trots detta ändå nöjd efter loppet.

– Jag hade väl egentligen som mål att bli SM-sexa så jag får vara nöjd. I slutet hade man väl lite förhoppningar på att Haben Idris (SM-trea på 1.07.19) skulle tappa men jag fick inga indikationer på detta så det fanns inte så mycket att göra åt dem i toppen, säger Nilsson som skar mållinjen efter 1.08.06.

Läs hela artikeln i tisdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons