Viktigt trendbrott när FBC tog första trean

Två tunga avslutande perioder i bagaget. Inte nog med tre poäng, nu vet FBC Kalmarsund också hur det känns att avsluta en match snyggt i SSL.
– Jag tycker vi gör en jäkligt bra tredjeperiod, säger Adam Kallenberg.
Innebandy, SSL herr • Publicerad 1 oktober 2018
FBC Kalmarsund tog första trepoängaren i SSL när Jönköping besegrades med 8-5 på bortaplan.
FBC Kalmarsund tog första trepoängaren i SSL när Jönköping besegrades med 8-5 på bortaplan.Foto: Magnus Jansson

FBC Kalmarsund tog två poäng i senaste bortamatchen mot Mullsjö. Den här söndagen lämnade man Jönköpings län med säsongens första trepoängare. Laget släppte aldrig taget om den ledning man ryckte åt sig under den första perioden.

– Vi får mycket gratis i första. Sedan gör vi det vi ska för att kunna ta tre poäng och det är bra gjort. Det finns inga enklare motståndare i den här serien, säger FBC-tränaren Adam Kallenberg.

Jönköping gjorde både 2-4 och 3-4 i mittenperioden innan Kevin Björkström svarade för en av matchens delikatesser. FBC-backen drev upp bollen från egen planhalva, sprintade rakt igenom hemmalagets backpar och lyfte in bollen med ett backhandsavslut. Solomålet betydde 3-5 och var psykologiskt viktigt.

– Kevins mål är helt otroligt. I övrigt är han jätteviktig när de kliver upp sin press. Han är otroligt lugn med bollen och svår att komma åt.

Kalmarsunds facit i den tredje perioden under säsongsinledningen har inte varit särskilt imponerande. I de två senaste bataljerna mot Mullsjö och Växjö har laget en målskillnad på 2-11. Mot Jönköping kom ett viktigt trendbrott i den statistiken.

FBC vann slutperioden med 2-1. Lagkaptenen Johan Wittberg serverade Kevin Haglund fram till viktiga 5-7 efter att Jönköping reducerat. Under den sista minuten av matchen räddade sedan Kalle Bending-Sörling en straff innan Kim Nilsson fullbordade sitt hattrick genom att sätta slutresultatet i tom bur.

– Jag tycker vi gör en jäkligt bra tredjeperiod. Vi lyckades spela av mycket tid och tog inga onödiga risker. Jönköping hade inte något särskilt medel för att svara på det.

Kevin Björkström fortsätter att imponera under SSL-inledningen.
Kevin Björkström fortsätter att imponera under SSL-inledningen.Foto: Magnus Jansson

Gästerna startade med två nya backpar i de tre inledande formationerna. Tidigare under säsongsinledningen har Gustav Bäckstedt och Anton Nilsson bildat backpar i andrafemman.

Nu var Max Johansson uppflyttad bredvid Bäckstedt, samtidigt som Nilsson tog hand om platsen bredvid Alexander Berglund i tredjefemman. Bäckstedt och Nilsson var sedan tillbaka bredvid varandra när FBC gick ner på folk i sistaperioden.

– Säsongen är lång, jag försökte prova lite annat. Just i den här matchen fick vi ingen större effekt, men det är alltid nyttigt att kunna spela tillsammans med olika spelare. Det kommer alltid skador och sjukdomar, säger Adam Kallenberg.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.