Annons

Vände till seger i slutminuten

Efter en mäktig krigarinsats tog RM segern i premiären mot Karlshamn. Stor matchhjälte blev Maja Sjögren som avgjorde med sitt andra mål för dagen till 2–1 i slutminuten.
– Lite extra viktigt med en premiärseger för oss, vi tar med oss att vi aldrig ska sluta jobba, säger tränare Henrik Slunge.
Publicerad 23 april 2018
Hanna Hedfors gjorde en stark insats i försvaret i premiärvinsten mot Karlshamn.

Fotboll, div. 2 dam

Efter första 35 minuterna såg det knappast ut att bli klang och jubel i bussen hem från Karlshamn.

Annons

– Vi spelar virrigt och är varken tvåa eller trea på bollen. Det är mycket premiärnerver. Karlshamn är mycket bättre, säger Slunge.

Sista minuterna innan vilan vaknade RM något men det var 0–1 i paus.

– Vi snackar om att vi måste börja spela enkelt och rakt. Vi är inget Barcelona. Vi jobbar mycket med tight försvar och snabba omställningar i djupled.

Och det blev en markant scenförändring.

– Det är två helt olika halvlekar. Matchbilden vänder helt och hållet, vi tar över i andra, nöter på och nöter på.

1–1 kom genom Maja Sjögren efter en timmes spel och i slutminuten var hon framme igen, på just en sådan där omställning i djupled.

– Hon vinner en löpduell och sätter sedan friläget, berättar Slunge.

– Riktigt skönt förstås och viktigt att vi tar med oss att vi aldrig ska sluta jobba. Det här ger bra stämning och arbetsro.

RM kommer från ett lite tyngre år där det blev nio pinnar totalt.

– Lite extra viktigt med en premiärseger för oss, både spelarna och mig och ”Julle” (Julius Sääf). Hade vi förlorat första hade det kunnat bli en negativ spiral. Nu kan vi suga på den här karamellen istället.

Maja Sjögren.
Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons