1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Utespelare kliver in i kassen

Den kommande säsongen innebär en hel del förändringar för Persnäs. Ett nytt spelsystem och en mer bollhållande spelfilosofi ska spelas in. Och när förstemålvakten försvann förra säsongen har man nu en omskolad ytterback i mål.
– Mitt mål är att få spela så mycket som möjligt och utvecklas. Att vara en så stor tillgång till laget som möjligt, säger den nyblivna målvakten Oskar Pile.
Oscar Pile har varit ytterback innan – nu är han omskolad till målvakt i Persnäs.

När en av Persnäs två målvakter försvann förra säsongen behövde laget en ny målvakt. Och lösningen fanns nära till hands. Mittfältaren och ytterbacken Oskar Pile övertygades om att hoppa in mellan stolparna.

– Att gå runt på en enda målvakt tyckte vi inte fungerade riktigt. Och jag har stått i mål tidigare i mitt liv, så då föll lotten på mig. Sen fick vi en målvaktstränare som tyckte att jag var duktig, säger Oskar.

Nu är tanken att Oskar ska alternera som en av två målvakter under säsongen. Någon uttalad förstemålvakt kommer man antagligen inte att ha. Däremot kommer Oskar att hoppa in som utespelare om situationen kräver det.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

– I senaste träningsmatchen satt jag som reservmålvakt och då blev det väldigt mycket skador, så då fick jag hoppa in som ytterback.

Vad har varit svårast med att gå från utespelare till målvakt?

– Det är väl att man inte har allt i bakhuvudet. När det kommer en situation så blir man i bland lite ställd och vet inte vad man ska göra. Typ vid frilägen vet man inte var man ska vara och om man ska rusa ut eller hur man ska placera sig. Så det är nog placeringen som man behöver lära sig mest.

– Och att täcka av ytor.

Inför den här säsongen har Persnäs genomgått flera förändringar i sitt spelsätt. Det tidigare raka spelet med frekventa långbollar framåt ska nu ersättas med kortpassningsspel och ett större eget bollinnehav. Dessutom har 4-4-2 blivit 3-5-2. Ett spelsätt som Oskar tror på.

– Vi försöker hålla mer i bollen och spela upp genom mittfältet. Och gå ifrån långspelet som vi hade tidigare.

Vad tror du annars om säsongen som kommer?

– Målet är att komma så högt som möjligt utifrån det vi har. Nu har vi fått en del nya killar, så jag tror att om vi får en bra start på säsongen så kan det gå bra för oss.

Övre halvan?

– Det är det vi hoppas på. Men det blir tufft.

Läs mer

Öland

Sökinsats: Försvunnen 70-årig man återfunnen

En 70-årig demenssjuk man försvann vid 15-tiden på fredagen i trakten kring Rälla.

Insändare

Insändare: Låt det ekologiska jordbruket växa i Kalmar län

Dagligvaruhandeln och konsumenter i Kalmar län kan bidra genom aktiva val.

Öland

Sommarrösten: Cecilia Uddén om sin öländska uppväxt och livet som Mellanösternkorre

Dagens öländska sommarröst är Cecilia Uddén som bland annat berättar om när hon blev kidnappad av Hizbollah.

Öland

Polisen vill ha tips om rånarbilen - de två misstänka släppta

Bilen som rånarna flydde i efter rånet mot Ica i Böda stals i närheten av Båstad för två veckor sedan och hade skyltats med falska tyska nummerplåtar.

Rånarjakten

Bildextra: Här flyr rånarna efter att ha kört av vägen!

Fotograf fångade rånarjakten på Öland i natt

Öland

Lyssna på årets öländska sommarröster

Mycket är annorlunda på Öland i sommar. Men Ölandsbladets sommarröster kommer att höras som vanligt.