unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Utespelare kliver in i kassen

Den kommande säsongen innebär en hel del förändringar för Persnäs. Ett nytt spelsystem och en mer bollhållande spelfilosofi ska spelas in. Och när förstemålvakten försvann förra säsongen har man nu en omskolad ytterback i mål.
– Mitt mål är att få spela så mycket som möjligt och utvecklas. Att vara en så stor tillgång till laget som möjligt, säger den nyblivna målvakten Oskar Pile.
Oscar Pile har varit ytterback innan – nu är han omskolad till målvakt i Persnäs.
Oscar Pile har varit ytterback innan – nu är han omskolad till målvakt i Persnäs.

När en av Persnäs två målvakter försvann förra säsongen behövde laget en ny målvakt. Och lösningen fanns nära till hands. Mittfältaren och ytterbacken Oskar Pile övertygades om att hoppa in mellan stolparna.

– Att gå runt på en enda målvakt tyckte vi inte fungerade riktigt. Och jag har stått i mål tidigare i mitt liv, så då föll lotten på mig. Sen fick vi en målvaktstränare som tyckte att jag var duktig, säger Oskar.

Nu är tanken att Oskar ska alternera som en av två målvakter under säsongen. Någon uttalad förstemålvakt kommer man antagligen inte att ha. Däremot kommer Oskar att hoppa in som utespelare om situationen kräver det.

– I senaste träningsmatchen satt jag som reservmålvakt och då blev det väldigt mycket skador, så då fick jag hoppa in som ytterback.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Vad har varit svårast med att gå från utespelare till målvakt?

– Det är väl att man inte har allt i bakhuvudet. När det kommer en situation så blir man i bland lite ställd och vet inte vad man ska göra. Typ vid frilägen vet man inte var man ska vara och om man ska rusa ut eller hur man ska placera sig. Så det är nog placeringen som man behöver lära sig mest.

– Och att täcka av ytor.

Inför den här säsongen har Persnäs genomgått flera förändringar i sitt spelsätt. Det tidigare raka spelet med frekventa långbollar framåt ska nu ersättas med kortpassningsspel och ett större eget bollinnehav. Dessutom har 4-4-2 blivit 3-5-2. Ett spelsätt som Oskar tror på.

– Vi försöker hålla mer i bollen och spela upp genom mittfältet. Och gå ifrån långspelet som vi hade tidigare.

Vad tror du annars om säsongen som kommer?

– Målet är att komma så högt som möjligt utifrån det vi har. Nu har vi fått en del nya killar, så jag tror att om vi får en bra start på säsongen så kan det gå bra för oss.

Övre halvan?

– Det är det vi hoppas på. Men det blir tufft.

Läs mer

Färjestaden behåller greppet i toppstriden

Fotboll

Färjestaden behåller greppet i toppstriden

Tränaren: ”Nu är det tre finaler som återstår”

På gårdsplanen hemma hos Urban Haraldsson i Hulterstad är det glada miner sedan det blivit klart att landsbygdsstödet för betning och miljöåtgärder blir kvar till lantbrukarna. Fr v Anders Åkesson (C), Roger Gustafsson, LRF, Urban Haraldsson och Anna-Kajsa Arnesson (C).

Öland

Lantbruket får behålla stöd för betning och miljöåtgärder

”Rädda den svenska maten”. Det har varit ett upprop från LRF som 43 000 personer har skrivit under sedan svensk landsbygd riskerade att få betala för Brexit. Nu har det gett resultat.

Hanna Petersson blev 106 år

Familj

Hanna Petersson blev 106 år

Hanna Petersson bodde i Mickelsmad hela sitt liv.

Tre lokaler blir lediga när företagarprofil satsar i ny lokal

Öland

Tre lokaler blir lediga när företagarprofil satsar i ny lokal

”Allt har sin tid. Jag och familjen kommer bo på övervåningen och så blir det butik på nedervåningen”

SMHI: Så blir vädret i helgen

Öland

SMHI: Så blir vädret i helgen

Helgen väntas ge friska vindbyar och varierande solchanser.

Quiz: Vad kan du om tv-serien Vänner?

Öland

Quiz: Vad kan du om tv-serien Vänner?

Testa dina kunskaper.