GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Urstark Nilsson ordnade ny höjdpunkt: ”Bästa loppet i livet”

Storformen fortsätter för David Nilsson.
I Nederländerna kom en ny höjdpunkt i karriären.
”Jag anser att det är mitt bästa lopp i livet”, skriver Högbystjärnan på sitt Instagramkonto.
Friidrott • Publicerad 18 november 2019 • Uppdaterad 18 november 2019
David Nilsson, här som segrare i Finalloppet i Göteborg för ett par veckor sedan, blev bäste europé med sin elfteplats i söndagens NN Zevenheuvelenloop.
David Nilsson, här som segrare i Finalloppet i Göteborg för ett par veckor sedan, blev bäste europé med sin elfteplats i söndagens NN Zevenheuvelenloop.
Foto: Carl-Gustaf Nilsson

David Nilsson har haft en fantastisk höst och nu är det stora siktet inställt på Valencia Marathon den 1 december. På vägen dit fortsätter han att skörda stora framgångar på löpande band.

Nilsson följde upp sitt nordiska terrängguld i Finland med att springa in på en elfteplats och bli bäste europé i söndagens NN Zevenheuvelenloop i Nederländerna. Den fina tiden 43.32 över 15 kilometer ger en snittid på 2.54 per kilometer.

”Jag anser att det är mitt bästa lopp i livet”, skriver David Nilsson på sitt Instagramkonto efter tävlingen.

Högbylöparens tid innebar att han var en minut och 45 sekunder efter vinnaren Stephen Kissa från Uganda.

”Jag är stolt över att ha gått i mål på den bästa icke-afrikanska tiden i tävlingens historia och den bästa svenska tiden på 15 kilometer”.

Även Högbys Julia Samuelsson deltog i helgens stora arrangemang i Nijmegen. Samuelsson sprang ett lopp över sju kilometer och kom tvåa på tiden 25.12.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer