Unga backen efter skadan: ”Knäckte bara till”

Jonathan Andersson skadade knät i mötet mellan FBC Ungdom och Mörbtlånga i måndags kväll. Nu inväntar han tid för magnetröntgen.
– Det är snack om att korsbandet har gått av, säger 20-åringen.
Innebandy, div. 4 herr • Publicerad 25 november 2018
Jonathan Andersson fick hjälp ut i omklädningsrummet efter en situation i första perioden under måndagens innebandyderby i division 4.
Jonathan Andersson fick hjälp ut i omklädningsrummet efter en situation i första perioden under måndagens innebandyderby i division 4.Foto: Magnus Jansson

Skadan var framme i den första perioden i måndagens möte mellan FBC Ungdom B och Mörbylånga, när gästerna hade powerplay. MGoIF-backen Jonathan Andersson blev pressad och ”bågade” runt eget mål.

Men precis bakom målburen föll han plötsligt ihop.

– Det är svårt att säga vad som hände. När jag skulle sätta ner högerfoten för att trycka ifrån så knäckte det bara till. Jag föll ihop. Någon sa att jag trampade på motståndarbladet, men jag vet faktiskt inte, säger 20-åringen.

Backen besökte sjukhuset dagen efter och skelettröntgen visade inga skador. Nu är han sjukskriven och avvaktar tid till magnetröntgen.

– Det kunde ta en till två veckor. Har jag otur så kan det ta längre tid.

Vad är känslan?

– Det är snack om att korsbandet har gått av, men det vet vi ju inte säkert förrän magnetröntgen. Det är åtminstone lite positivt att det inte gör så jäkla ont nu, men jag kan inte räta ut benet ordentligt. Vi får se vad magnetröntgen visar och sen utgå därifrån, säger Jonathan Andersson.

Jonathan Andersson.
Jonathan Andersson.Foto: Magnus Jansson
Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.