Tung GAIF-förlust mot bra Växjö: ”Måste hylla motståndet”

Glömminge var nära, men nådde inte ända fram när serieledande Växjö till slut vann på Glömmingelunden med 2–1.
– Vi mötte ett väldigt bra och spelskickligt lag, som jag tycker är seriens bästa, säger hemmatränaren Tobias Bengtsson.
FOTBOLL, DIV. 3 • Publicerad 10 augusti 2018
Emil Börjesson gjorde en bra match på sin kant mot Växjö United.
Emil Börjesson gjorde en bra match på sin kant mot Växjö United.

Glömmingelunden bjöd på ett bra fotbollsväder på fredagskvällen när serieledande Växjö kom på besök. Tyvärr för hemmalagets del var gästerna på hugget direkt och tog ledningen redan efter fyra minuter.

– Det var lite hawaii inne i straffområdet där bollen studsade hit och dit och en kille i deras lag får en träff vid straffpunkten som de gör 1–0 på, säger GAIF:s sportchef Patrik Nilmert.

Efter målet var det desto jämnare mellan lagen, även om GAIF hade ett par riktigt bra lägen att kvittera utan att bollen ville in i målet.

Några fler mål blev det inte i en annars mycket jämn första halvlek.

– Det är ett riktigt bra lag vi möter, men vi är minst lika bra som dem, säger Nilmert.

Den andra halvleken blev dramatisk. Bortalaget trillade boll bra och var farliga hela tiden. Efter ungefär tjugo minuter fick hemmamålvakten David Jansson sitt andra gula kort och fick kliva av. Kort därefter fick även Växjö en utvisning.

– I anfallet direkt efter gör de tyvärr 2–0, så det var ju en kalldusch.

Med drygt tio minuter kvar skapade Johan Ljungström nerv i matchen igen när han satte 1–2 efter en tilltrasslad situation i straffområdet.

Därefter jagade GAIF på för en kvittering, men man nådde aldrig ända fram.

– Man måste ändå hylla motståndet i dag. Det är ett väldigt, väldigt bra fotbollslag det här. Spelmässigt är det seriens bästa lag, säger Nilmert efter matchen.

Även GAIF-tränaren Tobias Bengtsson var imponerad av motståndet.

– Jag tycker att grabbarna krigar på. Vi gör det vi kan och med lite flyt kanske vi kunde fått med oss ett kryss. Men samtidigt mötte vi ett väldigt bra och spelskickligt lag, som jag tycker är seriens bästa. De gör det svårt för oss, för de är duktiga med boll. Och utan boll sätter de hela tiden press på oss och ger oss inte mycket tid med bollen.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.