Annons

Triss i segrar – hoppas på lag–SM

Nina Karlsson från Ostkustens Dressyrryttare, slog till med trippelseger i helgens regionala och nationella tävlingar i Tingsryd. Med hästen ”Danne” blev det seger i helgens svåraste klasser, FEI Prix S:t Georges och Intermedière. Med Myrstads Havidoff blev det seger i debuten i Medelsvår A.
Ridsport • Publicerad 5 april 2018
Nina Karlsson och hästen Danne.
Nina Karlsson och hästen Danne.

– Det här hade jag inte förväntat mig, jag tyckte att konkurrenterna var bättre och säkrare ut än vi. Jag koncentrerade mig på min egen ridning, jag har lärt mig att det fungerar bäst för mig, förklarar en nöjd Nina Karlsson.

”Danne” gjorde som alltid en bländande uppvisning och ekipaget fick åttor i flera olika moment i programmen, bland annat mellantrav, piruett och ryttarens sits och inverkan. Med yrvädret Myrstads Havidoff, blev det en besvärligare utmaning.

Annons

– Jag ville mest bara överleva dagen. Han var väldigt vild och reagerade på alla hästar omkring, ville inte möta dem på framridningen. Jag fick rida väldigt försiktigt inne på banan för det kändes som han skulle explodera, berättar Nina som ändå slutade trea.

Inför Medelsvår A, som också var debut för Havidoff i den svårighetsklassen, gick förberedelserna bättre och ekipaget kunde rida hem en klar seger med 68,5 procent.

– Han kändes lugnare och de andra ekipagen var hjälpsamma på framridningen. Jag hade inte förväntat mig att det skulle gå så bra, jag red ju i ett svårare program för att han skulle trivas och han var jätteduktig.

Om fyra månader är det dags för lag-SM i dressyr som i år ordnas av Ostkustens Dressyrryttare. Klasserna är FEI Prix S:t Georges och Intermedière.

Har du funderat något på lag-SM i augusti?

– Ja, jag hoppas att jag får vara med i laget.

För Ostkustens DR:s ordförande Jessica Dahl, är helgens resultat välkomna.

– Vi har det ovanligt väl förspänt i år, med många bra ekipage som tävlar på hög nivå. Man vet ju aldrig förrän det är dags hur laget ser ut, alla ska hålla sig friska och skadefria. Men vi hoppas ju verkligen att få ihop ett starkt lag och att många av våra klubbryttare vill vara med, nu när vi är på hemmaplan.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons