Annons

Tre nycklarna som måste gå i lås för kvalseger

Göteborg har varit en segermaskin i år. FBC är enda laget som brutit sviten inför kvalet som inleds på fredagen på bortaplan.
– Det gäller att vi har personer som kliver fram och älskar det här läget och att vi kommer under skinnet på dem som underdog.
Publicerad 29 mars 2018
FBc kliver in i avgörande kvalet mot Göteborg på fredagen.
FBc kliver in i avgörande kvalet mot Göteborg på fredagen.

Innebandy, kval till SSL

FBC Kalmarsund hade 25–procentig utdelning i power play jämfört med serievinnaren och kvalmotståndaren Göteborg som låg på 69 procent.

Annons

– De har vunnit väldigt många jämna matcher där vi förlorat. Power play är en sak som gör att vi inte kunde hota om seriesegern. Vi gjorde näst flest mål i serien och jag tror vi skapade nästan lika mycket målchanser som Göteborg men jämfört med dem ligger vi långt efter i effektiviteten.

I gengäld är FBC urstarka i box play med 95–procentig defensiv, där är Göteborg rätt mycket sämre. Och Rasmus har tre nycklar som måste sitta för att rubba Göteborg.

– Det här handlar om att sätta vårt försvarsspel. Det gäller att vi har personer som kliver fram och älskar det här läget, som mot Lockerud med Sara Waktel, Rebecka Johansson och Sanna Mangs. Sedan måste vi ha effektivitet, vi kommer inte få lika många chanser som mot Lockerud utan måste förvalta dem på ett bättre sätt.

FBC torskade borta med 1–8 men vann hemma med 3–2.

– Jag har kollat på den två gånger senaste veckan. Vi är kliniska bakåt den gången och det måste vara igen. Vi måste ha en lösning på deras presspel. Bortamatchen finns inte mycket att med sig, vi gav bort massa mål där.

Hur viktig är hemmafördelen för Göteborg?

– De spelar i en liten gympasal men det är samma förutsättningarna som alltid borta, och för vår del är det inte jättestor, vi har marginellt bättre statistik hemma i år.

Tjejerna verkar trivas som underdog?

– Absolut, vi har ingen skyldighet att sätta upp tempo eller spela fröjdig innebandy. Det handlar om att vinna matchen genom att komma under skinnet på motståndarna som underdog.

Har du lyckats elda upp dem lika mycket som mot Lockerud?

– Nä, inte än men det kanske kommer.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons