Annons

Tränarfrågan i FBC löst – ölänningarna lämnar a-truppen

Tränarfrågan för FBC Kalmarsund har fått en lösning. Adam Kallenberg kommer av allt att döma bli kvar i laget även de kommande två säsongerna.
– Han har fått besked om att han kommer få tjänstledigt från sitt andra jobb, säger klubbchefen Per Viberg.
INNEBANDY, SSL • Publicerad 17 april 2018 • Uppdaterad 18 april 2018

Adam Kallenberg följer med laget upp i SSL.
Adam Kallenberg följer med laget upp i SSL.

Ända sedan FBC blev klara för SSL har det varit oklart om tränaren Adam Kallenberg kommer följa med laget upp. Han har tidigare berättat att det är ett familjebeslut i slutänden då hans fru fått dra ett tungt lass under våren när han själv befunnit sig i en innebandybubbla.

Annons

Dessutom har han haft ett annat jobb vid sidan av – som han nu alltså får tjänstledigt från.

– Han har tidigare fått erbjudande från mig om att träna laget i två år framåt och nu har han fått besked om att han kommer få tjänstledigt från sitt andra jobb, säger Per Viberg.

Även om något kontrakt inte är påskrivet ännu så är det klart att han leder laget även nästa år alltså.

Blir han renodlad tränare då?

– Han kommer att vara tränare, men också vara en liten del av sport kommittén.

Däremot ser det ut som att ölänningarna Jacob Lingmerth och Victor Johansson som plockades in från ungdomslaget i vintras försvinner. I alla fall från a-truppen.

– Vi har inte fört någon diskussion med dem. De var en kortsiktig lösning för oss i vintras, men vi ser gärna att de blir kvar i föreningen, säger Viberg.

– De har betytt jättemycket för laget den här säsongen – både på och utanför planen.

Enligt Viberg har man åtta–nio namn som man tittar på just nu och inom två–tre veckor ska eventuella nyförvärv vara klara.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons