Träffas för att skriva FBC-kontrakt idag: ”Känns som cirkeln sluts”

Den tidigare FIBK-spelaren Christian ”Gunte” Gunnarsson, som senast tränat Nybro IBK, är högaktuell som assisterande tränare i FBC Kalmarsund nästa säsong.
– Vi är muntligt överens. Ingenting är påskrivet, men vi ska träffas idag (onsdag).
INNEBANDY, SSL • Publicerad 2 maj 2018
Christian ”Gunte” Gunnarsson är aktuell som assisterande tränare i FBC.
Christian ”Gunte” Gunnarsson är aktuell som assisterande tränare i FBC.

Sedan tidigare är det klart att huvudtränaren Adam Kallenberg fortsätter i FBC Kalmarsund även nästa säsong. Med sig kommer han även fortsättningsvis ha Tom Holmkvist som assisterande tränare.

Nu är nästa pusselbit på tränarsidan på väg att läggas då Christian Gunnarsson, som närmast kommer från Nybro IBK, är på väg att ansluta som assisterande tränare.

– Vi är muntligt överens. Ingenting är påskrivet, men vi ska träffas idag (onsdag), säger Gunnarsson.

Tanken är att han, tillsammans med Tom Holmkvist, ska hjälpa huvudtränaren Adam Kallenberg. Men någon mer ingående rollfördelning har man inte pratat om ännu. Däremot är han entusiastisk över att jobba tillsammans med Kallenberg/Holmkvist.

– Det är ju det som gör det extra spännande. Jag har ju spelat med och haft Kallenberg som tränare tidigare. Och Holmkvist har jag också spelat med tidigare. Så jag har många känningar i klubben.

Hur känns det att komma tillbaka till ett öländskt lag igen?

– FBC är ju min moderförening kan man säga. Så det känns som cirkeln sluts.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.