Annons

Teern: "Förstår folk som tycker jag betett mig konstigt”

– Senast någon ringde mig och var frustrerad var i mitten på januari, säger Richard Teern.
Uppdrag och sponsring med Kalmar FF är slut. Men hans breda engagemang för regionens idrotten fortsätter enträget i ett 40-tal föreningar.
– Kalmarsund är otroligt spännande, de tänker väldigt avancerat.
Fotboll • Publicerad 21 februari 2019
Richard Teern utanför sin ICA–butik i Borgholm.
Richard Teern utanför sin ICA–butik i Borgholm.

Det är tre månader sedan nu som Richard Teern lämnade styrelseuppdraget i Kalmar FF efter ”Henrik Rydström-gate”.

– Jag hade några fantastiska år i Kalmar FF. Det var lite turbulens men livet går vidare, jag har lämnat det bakom mig och nu är vi jätteöverens. Det är som en punktering på ett däck, det går att laga, säger Richard Teern nu.

Annons

– Det är fortfarande laget i mitt hjärta, jag ser fram emot säsongen och tror det kommer gå kanonbra, de har en bra trupp och tränare.

Teern blev starkt kritiserad, till den grad att han gjorde en polisanmälan för personangrepp.

– Det har lagt sig nu, det känns bra. Senast någon ringde mig och var frustrerad var i mitten på januari. Att jag har olika åsikter med någon det köper jag. Jag kan förstå folk som tycker jag betett mig konstigt.

– Min världsbild är stor som en fotbollsplan och andras stor som en Iphone 8, jag ska inte raljera kring vad som är bättre eller sämre utan tycker att det är bra om vi kan ha en diskussion. Jag väljer att sticka ut men jag älskar också idrotten över allt annat.

– Jag vill jobba med många elitlag för att lära mig nya saker, bli smartare och utvecklas. Just nu har jag kontakt med en del damfotbollslag och det känns väldigt intressant, säger Teern.

– Herrfotbollen är lite fastcementerad. När en sport är så stor att inget går att göra, vill man vara med då? Nä, det vette fan.

Han sponsrar redan ett 20– 30–tal öländska föreningar och ett 15–tal på fastlandet. Därtill svenska– och brittiska landslaget i bandy samt det öländskt influerade landslaget i bowls. Senaste i raden av lag han stöttar är Glömminge/Algutsrums damer och dessutom sitter han numera i sportkommittén för FBC Kalmarsund.

– Otroligt spännande, de tänker väldigt nyktert och avancerat. Mycket bredare än i fotbollen där de gör samma som de alltid gjort i 20–30 år. På Kalmarsunds innebandymatcher är det en jädra massa folk och framför allt mycket ungdomar. Det är jättehäftigt. Sedan får vi se om det är rätt för mitt företag att engagera sig ännu mer i Kalmarsund, jag vet inte.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons