Annons

"Gör deras målvakt till ett monster”

Efter fyra raka segrar kom en riktig käftsmäll för Kalmarsund. 2–9 mot Jönköping.
– Det är vårt andra riktiga bottennapp i år. Vi tappar ödmjukheten och det straffar sig gång på gång, säger Tom Holmkvist.
Innebandy, SSL • Publicerad 8 februari 2019
”Fruktansvärt svårt utse de bästa spelarna efter en sådan här match”, konstaterar Tom Holmkvist. Kevin Haglund var den som gjorde det minst dåligt…
”Fruktansvärt svårt utse de bästa spelarna efter en sådan här match”, konstaterar Tom Holmkvist. Kevin Haglund var den som gjorde det minst dåligt…

Första minuterna av matchen skvallrade snarare om motsatt resultat. FBC tryckte på och skapade fyra–fem riktigt heta lägen.

– Vi startar bra men sedan tappar vi ödmjukheten och frångår matchplanen. Det straffar sig gång på gång, konstaterar assisterande tränare Tom Holmkvist.

Annons

Jönköping tog ledningen efter tio minuter – starten på ett ras för Kalmarsund.

– Vi tänker inte utan bara springer, gör bort oss med individuella misstag. De gör inte ett enda riktigt spelmål på hela matchen utan det är omställningar varje gång.

Det var lagens tredje möte, första vann FBC komfortabelt – andra vann Jönköping.

– Det har varit tre helt olika matcher, vi hade jätteproblem med dem senast också. Jönköping är oerhört bra när de tar ledningen och att spela på resultat. Men såhär bra är de inte.

I början på tredje satt 0–7. FBC fick sedan in ett par tröstmål innan slutsignalen med 2–9 på tavlan.

– En jätteviktig match poängmässigt. Då gör vi säsongens andra riktiga bottennapp. Det här såg precis ut som matchen mot Sirius (förlust 3–10). Vi gör inte jobbet, är inte riktigt där.

Skottstatistiken var anmärkningsvärd, den vann FBC med 38–24.

– Nä det har jag aldrig varit med om innan att man förlorat så stort med sådan statistik, konstaterar Tom.

– Vi gör deras målvakt till ett monster. Han är bra men vi ser till så han gör sitt livs match. Istället för att gå in och bestämt trycka dit bollen så tar vi lama, felaktiga avslut. Ren plockpotatis.

Det är snabbt upp på hästen som gäller för FBC. På lördag väntar topplaget Linköping.

Annons

– Då måste vi upp och kriga igen. Det vill till att vi står upp för de är fysiskt starka, kanske det största laget i serien. Linköping spelar en ganska rak innebandy.

FBC vann första matchen med 4–3 och förlorade andra i sudden med 1–2. Linköping kommer också från en tung förlust, mot bottengänget Höllviken efter förlängning.

– Skönt med chans till snabb revansch men de kommer säkert med en liknande känsla.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons