Svenska mästarna bjöd FBC på en lektion

Storvreta kom ner till Kalmar och visade upp en effektivitet som krävs för att vara serieledarna och regerande mästare.
– Trycka dit bolljäveln har varit vårt dilemma, konstaterar Simon Nilsson.
Innebandy, SSL herr • Publicerad 24 februari 2019 • Uppdaterad 25 februari 2019
Kim Nilsson fick tampas med flera av sina medspelare i landslaget.
Kim Nilsson fick tampas med flera av sina medspelare i landslaget.

Ja, det var tydligt redan efter åtta minuter att Storvreta skulle bjuda på en lektion i effektivitet. Utan att laget spänt musklerna så värst var det 2–0 på en och en fjärdedels chans.

– I början är vi inte riktigt med, har lite för stor respekt. Sedan fick de lite billiga mål. Då blir det tufft. Det kändes onödigt och svårt att ta ikapp, säger Simon Nilsson.

I andra var det lite samma visa till en början. FBC spelade sig till fina frilägen men brände och istället mål direkt på andra hållet flera gånger. Fram till 1–6 i ”halvtid”.

– Efter halva matchen tycker jag vi gör det bra. Synd vi inte kunde vara så bra från start.

Målvakten Viktor Klintsten tog samtliga elva FBC-skott i andra medan Storvreta gjorde tre mål på åtta skott.

– Det har ju varit lite vårt problem, att sätta dit bollarna. Trycka dit bolljäveln har varit vårt dilemma. Vi gör deras målvakt bra, skjuter rätt på honom medan de är kliniska i sina avslut, säger Simon.

– Jag är besviken på hur vi ger bort matchen i första och andra perioden. Det är svårt, de får maximal utdelning. Vi vinner skotten i andra men de gör alla målen. De har ju en målvakt i landslagsklass men samtidigt borde vi gjort något mål, säger Kim Nilsson.

De gör flera mål från situationer som inte ens känns som målchanser, vad beror det på?

– Vi går bort oss i försvaret i vissa lägen, tappar markering. Men klart att de har bra spelare, de gör det jättebra vid vissa kassar.

I tredje kom FBC ut med bra energi och gjorde mål direkt. Men närmre än 3–6, 4–7 och 5–8 kom aldrig laget.

– Jag glad att vi höjer oss till sista men då är glappet för stort. Vi gick för det och fick energi men tyvärr var det för sent, säger Kim.

Storvreta leder serien med sex poäng nu och har vunnit SM–guld fem gånger senaste tio åren.

– De är vassa och maler ner motståndarna. De är ju bäst, så är det bara. Sylvassa, konstaterar Simon.

– De har visat vägen för svensk innebandy senaste tio åren. Det ärt bara att kolla hur många i Storvreta som spelar eller spelat i landslaget. Det är inte så konstigt att det blir tufft mot ett lag med så duktiga spelare, säger Kim Nilsson.

Kalmarsund parkerar nu under slutspelsstrecket sedan Jönköping vunnit sin match och gått förbi med en poäng. Redan på onsdag är det match igen – mot nästjumbon Örebro.

– Det ska vara tre pinnar mot Örebro men vi får inte bli fega som mot Helsingborg hemma senast. Egentligen har vi ingenting att förlora, vi är nykomlingar som säkrat kontraktet. Men vi tänker att vi kan förlora något istället. Det är bara in och gilla läget, gå ut och ha kul och spela ut, säger Simon Nilsson.

Kim är inne på ungefär samma linje:

– Vi har klarat vårt mål att vara kvar i högstaligan. Vi kan slappna av men får inte slappna av för mycket, det är matcher kvar att spela.

ÖB–sporten live från matchen:

Målvakten Viktor Klintsten tog samtliga elva FBC-skott i andra medan Storvreta gjorde tre mål på åtta skott.
Målvakten Viktor Klintsten tog samtliga elva FBC-skott i andra medan Storvreta gjorde tre mål på åtta skott.
Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.