Storstryk i cupen: ”Hade egentligen slagläge”

Ett formstarkt RM mot ett formsvagt Kalmar AIK. Efteråt kändes det helt tvärtemot, efter 0–6 på San siro.
– Det är skitkul att spela sådana här matcher men det är roligare när man kan bjuda upp till dans, sammanfattar Marcus De Graaf.
Fotboll, Smålandscupen • Publicerad 1 maj 2018
David Kälveus skapade en hel del framåt men RM hade förtvivlat svårt att komma till öppna lägen mot Kalmar AIK.
David Kälveus skapade en hel del framåt men RM hade förtvivlat svårt att komma till öppna lägen mot Kalmar AIK.

Det dröjde bara sju minuter innan Kalmar AIK tagit ett bastant grepp om tillställningen.

– De får ett par billiga mål tidigt och då känns det som tåget går ganska fort och vi kommer aldrig riktigt in i det, säger Marcus De Graaf.

Kalmar AIK spelar visserligen i division 4 men hade 0–6 mot Påryd i ryggen och noll poäng i serien. RM sju poäng första två matcherna i femman.

– Med deras självförtroende i botten hade vi slagläge egentligen. På så vis är det jäkligt surt att vi inte kommer upp i nivå.

Ett vindpinat San siro bjöd inte upp till skönspel, RM hade mycket boll men förbaskat svårt ta sig till lägen.

– Vi tillåts rulla boll på mittplan men kommer inte framåt och sedan tappar vi boll i fel lägen. De är snabba på sina omställningar men känns som att vi borde veta om det och vara beredda på att det går fort och att vi måste ligga rätt. Istället blir vi straffade gång på gång.

2–0 i halvtid dansade iväg i andra till hela 6–0. RM hade nog så mycket spel, men sista tredjedelen var det klasskillnad.

– Alldeles för stor siffror, jag vet inte vad vi sysslar med riktigt. Tittar man på siffrorna tror man ju att det är spel mot ett mål men så var det ju inte.

RM som sista öländska lag utslagna ur cupen.

– Det är jäkligt surt, jag blir så förbannad. Hatar ju att förlora. Det är skitkul att spela sådana här matcher men det är roligare när man kan bjuda upp till dans, säger De Graaf.

– Vi hade behövt att alla vår elva bästa spelare var i bästa slag idag för att hota dem och där är vi inte riktigt.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.