Annons

Storseger för Mörby i derbyt: ”Tror aldrig vi gjort så många mål”

Det vankades inte bara derby, utan toppmöte på Skansen när serieledarna Mörbylånga tog emot IFK Borgholm på söndagen. Men speciellt jämnt blev det aldrig målmässigt efter 8–2 till hemmalaget.
– Så jävla härligt. Jag är så glad! Och så här många mål drömde vi nog inte ens om tror jag, säger en Mörbys målskyttar Therese Trofast.
FOTBOLL, DIV 3 DAM • Publicerad 27 maj 2018 • Uppdaterad 28 maj 2018
Mörbylångas Therese Trofast i duell med Borgholms Rebecca Andersson.
Mörbylångas Therese Trofast i duell med Borgholms Rebecca Andersson.Foto: Johan Björling

Mörbylånga fick en kanonstart på derbyt mot IFK Borgholm när Malin Lorentzon kunde slå in 1–0 redan i den tredje minuten.

IFK kunde dock replikera genom Matea Corkovic efter ett långskott. I samband med det målet fick bortalaget tag i spelet bra och kombinerade ganska bra ute på planen. Men Mörby spelade överlag rakare och rejälare, vilket gav god utdelning den här eftermiddagen. Hemmalaget kunde sedan rinna ifrån till en 4–1-ledning i paus efter två mål av Josefin Blad och ett från Angelica Petersson.

Annons

I andra halvlek tog IFK tag i det inledningsvis och Clara Folkesson kunde sätta det hoppingivande 4–2-målet för gästerna via stolpen. Men sedan var det Mörbylånga för hela slanten. Åtminstone målmässigt. För på planen var det relativt jämnt under stora delar av halvleken. Men hemmalaget var betydligt mer effektiva och kunde springa ifrån till 8–2 innan domaren blåste av matchen. Till hemmatränaren Sara Erlandssons förtjusning.

– Jättekul. Det är ju alltid kul att vinna över Borgholm. Och åtta mål...jag tror aldrig vi har gjort så många mål under min tid här på en match. Vi brukar ju vara ganska målsnåla framåt och bakåt. Så det var kul att det blev så här.

Varför blev det så stora siffror till er fördel idag?

– Vi tog reda på deras svagheter med att stå högt med backlinjen som lämnar mycket ytor för våra snabba yttrar och vårt typ av spel där vi backar hem och kontrar. Så de bjöd ju upp ganska mycket till att vi kunde utnyttja det. Och det gjorde vi ju, eftersom vi ändå gjorde åtta mål och hade bud på fler.

IFK-tränaren Andreas Prins hade desto lättare att hålla sig för skratt.

– Vi gör inte en så jäkla dålig match. Siffrorna speglar inte matchen tycker jag. De har ju fem riktiga chanser och gör åtta mål.

– Vi har bollar i ribban och stolpen och vi går ner på en trebackslinje Det är klart att det blir chanser för dem på slutet när vi trycker allt framåt. Men i det stora hela är det små marginaler.

Prins hade inte mycket till övers för Mörbylångas spelsätt.

– Det är tråkigt att det ska löna sig att spela defensiv fotboll tycker jag. De har två riktigt fina uppbyggnadsanfall, resten är att de bara kör på chans. De är duktiga på det de gör, men det är ingen attraktiv fotboll i mina ögon.

En av hemmalagets målskyttar, Therese Trofast, har sin bild av matchen klar.

Annons

– I början är det mycket nerver. Jag tror att det är från båda håll. Det var mycket tjongande. Men sedan när målen började trilla in så vågade vi rulla lite mer.

– Det är så jävla härligt. Jag är så glad! Och så här många mål drömde vi nog inte ens om tror jag.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons