unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Stormar mot nytt kontrakt – efter Westerlunds dubbel: ”Det lossnade för honom”

Tre viktiga poäng efter en ny stark prestation innebär att kontraktet är säkrat i praktiken. I fredagens derby kan det bli klart även på papperet: ”Det är klart att det skulle vara skönt”.
Morgan Westerlund gjorde sitt andra och tredje mål för säsongen.
Morgan Westerlund gjorde sitt andra och tredje mål för säsongen.
Foto: Magnus Anderberg

Glömminge-Algutsrum har svarat starkt på bottennappet hemma mot Karlshamn i slutet av augusti. Förra helgens kryss borta mot Älmhult följdes upp av en ny stark prestation hemma mot Hovmantorp. 3-1-vinsten innebär att kontraktet i praktiken är säkrat med tolv poäng kvar att spela om.

– Det är sådana här prestationer som krävs. Just nu fokuserar vi inte så mycket på strecken, utan vi vill samla ihop poäng och försöka komma så högt upp som det bara är möjligt, säger GAIF-tränaren Tobias Bengtsson.

Petter Ernberg gav laget ledningen efter tio minuter. Offensiva kollegan Morgan Westerlund passade sedan på att sätta 2-0 fem minuter innan halvtidsvilan, och 3-0 drygt fem minuter efter densamma.

– Matchen fick en ganska rafflande inledning. Vi har en straffsituation redan efter 15 sekunder och i Hovmantorps anfall därefter så gör David (Jansson) en jäkligt bra räddning. Totalt sett gör vi en bra halvlek där vi tar kommandot och fortsätter att trumma på samtidigt som vi skapar chanser.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Gästerna spelade ofta långt och försökte ständigt hitta skyttekungen Victor Stålberg. Anfallaren har gjort 16 seriemål hittills i årets division tre-spel. Det skulle dock dröja ända tills tio minuter återstod innan Hovmantorp vaskade fram en reducering på straff, men det blev aldrig någon fara på taket.

Noterbart från segern är annars Morgan Westerlunds dubbla fullträffar. Anfallaren står nu på tre mål totalt. Det första målet kom i seriepremiären i mitten av april.

– Det lossnade för honom. Han var visserligen borta ett par matcher under våren, men det är det lilla extra som saknats. Han är skicklig på små ytor, avig och viktig för vårt spel, så det var skönt för honom att få göra de målen. Han hade dessutom bud på mer.

Derbykänsla eller inte? På fredag väntar i alla fall Nybro på bortaplan, som för närvarande parkerar på den negativa kvalplatsen. Inför mötet är GAIF elva pinnar framför, med tolv kvar att spela om. Minst ett oavgjort resultat räcker alltså för att kontraktet även ska vara säkrat teoretiskt. Samtidigt är den positiva kvalplatsen sex poäng bort.

– Det är klart att det skulle vara skönt att ha kontraktet klart även på papperet. Förhoppningsvis kan de känna att de har kniven mot strupen. Men vi vet samtidigt vilken prestation det krävs av oss själva, säger Tobias Bengtsson.

Läs mer

Brf Badvakten i Borgholm – byggstarten kan anas.

Öland

Rekordlägenheten såld - då är de i mål: ”Bra bit på väg”

Sexton sålda, åtta reserverade – Borgholms exklusivaste byggprojekt med hyresrätter där de största och översta gräver runt åtta miljoner hål i plånboken närmar sig startbeslut.

Campings ägare Anders Jonsson pekar ut platsen där de nya stugorna ska byggas.

Öland

Klart: Då tas första spadtaget på omtvistad stugby

Det har tagit sin tid med nekanden och överklaganden. Men nu ska det första spadtaget på Kapelludden AB:s stugby tas.

Magnus Lagerlöf, Peter Sandwall, Maria Jansén och Örjan Molander med flera träffades på onsdagen för komma närmare en lösning i frågan om ett öländskt historiskt museum.

Öland

Historiskt museum på Öland: ”Ett stort steg på vägen”

Ett historiskt öländskt museum skulle kunna stå färdigt i Ekerum våren 2024. På onsdagen träffades inblandade intressenter för att diskutera förutsättningarna.

P17-landslaget kommer till Öland, bilden är från en match 2012 mot Slovakien.

Sport

Klart: Hit kommer fotbollslandslaget

"Hemlig ort” – nu vet vi: ”Klart de väljer Sveriges bästa träningsanläggning för fotboll!”

Lektor Ludvig Papmehl-Dufay leder studentgrävningarna i Gamla Skogsby och Lina Drott (i mitten) ansvarar för kommunikation och information.

Öland

Spännande – hur stort är järnåldershuset?

När Linnéuniversitetet började med utgrävningarna vid järnåldersgården i Gamla Skogsby för ett år sedan trodde man att det var en byggnad på 8x8 meter. Nu har man fått andra besked.

Höstmys i Borgholm

Öland

Höstmys i Borgholm

Ett höstpyntat Borgholm med halmbalar och pumpor och lite musik i gathörnen är vad som väntar den som är där den sista helgen i september.