Annons

Stor glädjen i FBC: Mannerståls första SSL-nolla

Debuten blev tuffast möjliga mot tabelltvåan Pixbo och andra SSL-fajten mot Västerås Rönnby blev inte behagligare.
Mot Sirius fick Louise Mannerstål chansen igen – då spikade hon igen fullständigt och höll en nolla hon inte vågade hoppas på under hela matchen.
– Det var väl 19.57 i sista perioden, säger FBC-keepern om hoppet om nollan.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Innebandy, SSL dam • Publicerad 19 februari 2023 • Uppdaterad 20 februari 2023
Det var vild glädje kring Louise Mannerstål direkt efter slutsignalen.Foto: Bejto Demiri
Innebandy, SSL dam

FBC Kalmarsund-IK Sirius FBC 7-0 (3-0, 0-0, 4-0)

Målen: Matilda Sjödin 2, Emma Fagerhöi, Alzbeta Durikova Frida Hellgren, Isabel Aravena, Ellen Gunnarsson,

Skott: 21-17.

Kvarnligan:

3) Louise Mannerstål

Är givetvis den överlag bästa spelaren för dagen i Kalmarsund. Visade ett imponerande fokus genom hela matchen vilket gör att hon får hålla sin nolla intakt genom hela matchen. En imponerande bedrift i en match som var jämnare än var resultatet visade.

2) Ellen Gunnarsson

Energiknippet fick mot Sirius ut mycket av sina snabba ben. Kom ofta i hög fart och hotade offensivt genom hela matchen. Har en hel del fina bollvinster.

1) Frida Hellgren

Är väldigt stabil i sitt spel. En enkel spelare att spela tillsammans med. Både på grund av hennes spelintelligens men också tack vare det arbetet hon lägger ner i varje byte.

Förutsättningarna inför serieavslutningen börjar klarna mer och mer. Efter storsegern mot Sirius har Kalmarsund nu alla möjligheter att hamna på en slutspelsplats, som de just nu ligger på.

Kommande matcher är viktiga eftersom serien avslutas mot topplagen Thorengruppen och Västerås Rönnby. En förutsättning för att kunna ha möjlighet på en slutspelsplats var en seger mot Sirius. Det blev det, mycket tack vare Louise Mannerstål. Till vardags är hon tvåa bakom den norska landslagsmålvakten Thea Ekholt. Men mot Sirius fick hon stå hela matchen och trots flera heta lägen för gästerna höll hon nollan i 60 minuter.

Annons

Sirius chanser duggade dock tätt genom hela matchen.

– Det är ingen match där man står och hänger i 60 minuter. Det är annars lite jobbigt när det är långa perioder med väntetid, sedan kommer det tre snabba, säger Mannerstål.

När började du känna att det kan bli en SSL-nolla?

– Det var väl 19.57 i sista perioden när Karen (Farnes) stängde nere i hörnet. Då kände jag att, kanske man vågar jinxa det här nu.

Sirius tryckte på i slutet av matchen men Mannerstål och hennes Kalmarsund redde ut det hela.Foto: Bejto Demiri

Sirius var på desperat jakt efter ett mål. Så pass att de vid ställningen 6-0 i slutet av matchen plockade ut målvakten för att spela sex mot fem. Försvaret krigade då väl för att Mannerstål skulle kunna hålla sin nolla hela vägen. Det var mycket trafik framför henne och många skott som täcktes.

– Man ser inte så mycket. De hade ju (Sara) Attermo framför i 20 minuter.

Kalmarsund klättrar i och med segern upp på en sjunde plats i tabellen. Efter en tuffare period har det spelmässigt varit bättre de senaste matcherna.

Börjar ni komma tillbaka nu?

– Det kan man väl aldrig riktigt säga. Men det är en bra stämning, bra träningar och vi har en bra sammanhållning. Det kan ju alltid gå uppåt men det är en bra känsla.

Hur ska du fira SSL-nollan nu då?

Annons

– Jag ska träffa hela min familj som står där borta i hörnet, så ska vi ut och käka, säger hon och pekar mot utgången.

Matchen innehöll dessutom en måldebut. Isabel Aravena gjorde sitt första SSL-mål.

Emma Fagerhöi hann göra ett mål med fick sedan halta av planen med en stukad fot.Foto: Bejto Demiri
”Det är ingen match där man står och hänger i 60 minuter.”
Louise Mannerstål hade en hel del att göra.
Mattis AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons