Annons

Ytterligare en ölänning invald i förbundsstyrelsen

Två öländska bowlslag deltog i Stockholm Open, som är en tävling för fyrmannalag. Spelarna kom från Sverige, Norge, England och Belgien.
I samband med besöket i Stockholm fick Borgholm bowls även ytterligare en representant i förbundsstyrelsen.
Stockholm • Publicerad 7 maj 2019 • Uppdaterad 8 maj 2019
De deltagande lagen från Borgholm bowls, stående från vänster Bengt Johansson, Jim Broberg, Jerry Nilsson, Eva Nelson och Ted Nelson. På knä Tobias Egestrand, Christer Nilsson och Ingvar Nelson.
De deltagande lagen från Borgholm bowls, stående från vänster Bengt Johansson, Jim Broberg, Jerry Nilsson, Eva Nelson och Ted Nelson. På knä Tobias Egestrand, Christer Nilsson och Ingvar Nelson.Foto: Privat

Från Borgholm Bowls deltog två lag. Det var lag Ingvar (Eva Nelson, Ted Nelson, Christer Nilsson och Ingvar Nelson) och lag Bengan (Tobias Egestrand, Jim Broberg, Jerry Nilsson och Bengt Johansson).

Båda lagen gick till A-slutspel. Längs gick lag Ingvar som lyckades vinna med 6-5 över ett engelskt lag i spel om tredjeplatsen. Det engelska laget var på papperet det bästa och mest meriterade laget i tävlingen. Matchen var mycket jämn och spännande. Den avgjordes på sista klotet i matchen.

Annons

Segrare i Stockholm Open blev Tommy, Bente, Anders och Niklas Dahlgren från Grebbestad.

Helgen innan var det nordisk tävling i singelspel i Skien, Norge. Där var det åtta spelare från Öland som deltog. Jerry Nilsson, Johan Andersson, Lars ”Lajen” Johansson från Borgholm Bowls och Erol Morina från Byxelkrok gick till A-slutspel. Bäst gick det för Jerry Nilsson som gick till kvartsfinal.

I anslutning till tävlingen i Stockholm höll Svenska bowlsförbundet sitt årsmöte. Nu har Borgholm Bowls två representanter i förbundsstyrelsen. Bengt Johansson sitter med sedan tidigare och Jim Broberg valdes in nu.

(ÖB)
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons